Yaklaşan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenledikleri dayanışma yemeğinde çok sayıda katılımcıyla bir araya gelen dernek yöneticileri adına konuşan Çağdaş Bakırköylüler Derneği Başkan Yardımcısı Berrin Çalışkan, böyle bir günde kendilerini yanlız bırakmayan herkese teşekkür etti.
Amaçlarını ve hedeflerini anlatarak kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Sevgül İlkgün’de yönetim kurulunu Laik, Demokratik, İlerici ve her daim Mustafa Kemal Atatürk’ten yana düşünceye sahip insanlardan oluşturduklarını söyledi.


Otistik çocuklara, Alzheimer, Parkinson ve benzeri hastalıklarla yaşamını sürdüren ve onların bakımıyla ilgilenen fedakar ve cefakar yakınlarına destek vermek amacı ile Çağdaş Bakırköylüler Derneği’ni kurduklarını ifade eden İlkgün, esas hedeflerinin ‘Gündüz Bakım Evi’ açmak olduğunu söyledi.
Bu tür hastalıklara farkındalık yaratmak adına hizmet edeceklerini belirten Çağdaş Bakırköylüler Derneği Başkanı Sevgül İlkgün, hasta ve yakınlarına moral verme amaçlı gezilerle de sürekli bir arada olacaklarını belirtti.


Gerek doktor taramaları ve gerekse bilgilendirme toplantılarıyla da, toplumu bu tür hastalıklara karşı bilinçlendirmeyi de kendilerine amaç edindiklerinin altını çizen Başkan Sevgül İlkgün, derneğin kuruluşuna katkı sağlayan başta Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na ve eşine, Milletvekillerine, ilçede siyaset yapan temsilcilere, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Bakırköylülere ayrıca teşekkür etti. Çağdaş Bakırköylüler Derneği Yönetim Kurulu adına herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı da kutladı.
Selvi Sarıtaç
 
 

Editör: Haber Merkezi