İstanbul Tıp Fakültesi önünde konuyla ilgili bir açıklama yapan Hamzaçebi, "Tek yanlı bir iradeyle bir karar verip, buraları 'Hasdal'a, 15 kilometre öteye taşıyacağım' demek İstanbullulara eziyet etmek demektir" dedi.

Hamzaçebi'nin basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekilleri Gülay Yedekçi ile Onursal Adıgüzel ile CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, CHP Fatih Belediyesi Meclis Üyeleri ile ilçe yöneticileri ile çok sayıda STK temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Hasdal'a taşınacağı şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Hamzaçebi, kararın son derece yanlış olduğunu vurguladı.Her iki hastanenin hem Fatih hem de tarihi yarımada için önemini anlatan Hamzaçebi, "Tarihi yarımadadaki kamu hizmeti veren kurumları bir başka yere taşıyarak bu meseleyi değerlendirmek son derece yanlıştır. İstanbul denilince akla gelen tarihi yarımadadır. Tarihi yarımada, insanlığa miras kalmış, bütün insanların koruması gereken bir yerdir. Tarihi yarımadanın fiziksel, kültürel ve mimari özellikleriyle korunması karar altına alınmıştır. Bu dokuyu bu özelliği muhafaza etmek bizim sorumluluğumuzdur" dedi.

Alınan kararı bölgede yaşayan insanları da mutlu etmeyeceği gerekçesiyle eleştiren Hamzaçebi, "Şimdi bu hastaneleri Hasdal'a taşımak demek, burada tedavi gören hastaları, eğitim gören öğrencileri, hizmet veren öğretim üyeleri dahil herkesi büyük bir eziyete sokacaktır. Bu son derece yanlış bir karardır. Evet, buradaki tıp fakültesinin hizmetinde yetersizlik vardır. Fiziksel olarak bu binaların yetersizliği söz konusudur. Ancak mevcut imar planları çerçevesinde bu planların tanımış olduğu inşaat hakları çerçevesinde bu binaların yerinde dönüşümü ve ihtiyacı karşılayacak hale getirilmesi mümkündür" şeklinde konuştu.

‘BURADA NE YAPILCAĞI MEÇHUL’

"Tek yanlı bir iradeyle bir karar verip, buraları 'Hasdal'a, 15 kilometre öteye taşıyacağım' demek İstanbullulara eziyet etmek demektir" diyen Hamzaçebi, "Bu kararın arkasında vatandaşlara daha iyi hizmet sunulması gibi bir iyi niyetin olduğuna inanmak istiyorum. Eğer bu hizmet veren kurumlar taşınırsa burada ne yapılacağı meçhuldür. Bu dönemin gelenekseli olarak bu tip yerlere yapılan binalar ya alışveriş merkezi ya da rezidanstır. Bunlar tarihi adanın dokusunu bozmak demektir. Bu binalara sahip çıkmak, buradaki kurumları daha iyi hizmet verir duruma getirmek hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı.

10 BİN İMZA TOPLANDI

Akif Hamzaçebi açıklamasında, hastanelerin taşınması kararının Fatih'te yaşayanlara sorulması önerisinde de bulundu. Konuşmasının ardından Fatih'te faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, hastanenin taşınması kararına karşı toplanan 10 bin imzayı TBMM'ye sunulması üzere Akif Hamzaçebi'ye teslim etti.

İmzalarla ilgili bir soruya ise Hamzaçebi, "Bu imzaları TBMM'ye taşıyacağız. CHP de bu konuda üzerine düşeni yapacaktır" şeklinde yanıt verdi.

Bazı vatandaşlar, "Çapa Tıp Fakültesi Taşınmasın" yazılı dövizler açtı. Açıklamanın ardından Hamzaçebi ve beraberindekiler fakültenin bulunduğu Turgut Özal Cadde'si üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi