Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Erguvan Festivali büyük bir coşkuyla başladı.



Festivalin açılış programına Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Abdülvahap Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Duvan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, CHP İstanbul İl Yöneticileri, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.




TÜM DÜNYAYI BARIŞ ATEŞİYLE AYDINLATALIM

Sözlerine şöyle devam eden Başkan Kara, "Demokrasiyi, cumhuriyeti ve barışı bu topraklarda sonsuza dek egemen kılacağız. Onun için festivalimizi iptal etmedik yapıyoruz, yapacağız. Tabi ki acılar hepimizin ortak acısı.



Tabi ki hepimizin yüreği yanıyor. Hepimiz ülkemiz, çocuklarımız, torunlarımızın geleceği adına çok üzülüyoruz. Ancak günlük yaşamımızı sürdüreceğiz. Konserler olmayacak ancak ben tüm Çatalcalı hemşehrilerimi, bölge ve ülke insanımı 6 gün boyunca sürecek 17. Erguvan Festivali’ne bir kez daha davet ediyorum. Tüm siyasi partilere mensup olan ve olmayan insanlarımızı bu festivale katkı sunmaya, barışa, kardeşliğe, dostluğa davet ediyorum” şeklinde konuştu.



Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ise konuşmasında, “Bu güzel Çatalca akşamında herkesi selamlıyorum. Nefretle, öfkeyle hatırlayacağımız bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Maalesef iradesini başkalarına satmış olan Mehmetçik kıyafetleri giyen hainler, anayasal düzene kastetti. Ülkemizi parçalamak için başlatılmış bir girişimdi. Hesaba katmadıkları bir şey vardı. Kahraman Türk halkı, Türk polisi ve Türk askeri. Bunları hesaba katmamışlardı” diyen Kaymakam İnci Sezer Becel’in ardından hep birlikte festival meşalesi yakıldı.




10. Yıl Marşı eşliğinde yakılan dostluk ve barış meşalesinin ardından Mehmetçik Meydanı’nda hazırlanan festival alanına geçildi. Burada kurulan stantlar gezilerek, stant sahipleri ve derneklerden bilgi alınarak, ürünler incelendi.



Senay BADUR-Kent Yaşam


 

Editör: Haber Merkezi