Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın, "Bu yanlıştan en kısa zamanda vazgeçilmelidir" şeklindeki açıklamasının ardından İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı'nda buluşan Çatalcalılar birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

İNCEĞİZ BİZİMDİR

Her yaştan insanın katıldığı 'Çatalca tarihine sahip çıkıyor' pikniğine, şehir dışında olması nedeniyle katılamayan Cem Kara’yı Başkan Yardımcıları Ufuk Akın ve Erhan Güzel temsil etti. Çatalca Belediyesi ekiplerinin de tam kadro bulunduğu pikniğe parti ayrımı olmaksızın Çatalca Belediyesi'nin AK Partili meclis üyeleri Hüseyin Kahya, Metin Sezer, Mesut Üner ve Hasan Gökçe de katıldı. CHP'li meclis üyeleri, Çatalcalı muhtarlar, spor kulübü başkan ve temsilcileri, STK’lar ile çok sayıda basın mensubunun da iştirak ettiği piknikte Çatalca tek yürek olarak ‘İnceğiz bizimdir’ dedi ve sesini herkese duyurdu. Pikniğe AK Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez ve yönetiminden hiç kimsenin katılmaması ise dikkat çekti. CHP İlçe Başkanı Halil Gök ise yönetimiyle birlikte pikniği katılanlar arasında yer aldı.

KARAR AÇIK VE NETTİR

Konuya duyarlı bir şekilde yaklaşan tüm Çatalcalılara teşekkür eden Başkan Cem Kara gazetemize şu açıklamalarda bulundu: “Son bir haftadır hepimiz haklı olarak endişe ettik, çünkü bununla ilgili Orman İşletme Müdürlüğümüzün Bakanlık olarak almış olduğu karar var. Çok açık ve net bir şekilde İnceğiz ‘C’ tipi Mesire Alanı’nın 29 yıllığına pazarlık usulü Arnavutköy Belediyemize devredileceği var. Bugün bu an itibarıyla devredilmemiş olabilir ama Orman İşletme Müdürlüğü 02 Ekim 2017 tarihli yazısı çok açık ve nettir. Yazı; ‘Başkanlığın 22 Eylül 2017 tarih ve 122 sayılı yasalar çerçevesinde 29 yıllık süre için pazarlık usulüyle kullanım hakkının Arnavutköy Belediye Başkanlığı’na kiraya verilmesi uygun görülmüştür’ şeklindedir. Bunun üzerine Çatalca tüm paydaşlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde olmuş piknik alanının kendi uhdesinde kalması gerektiğini söylemiştir. Bunun için öncülük yapan, emek sarf eden basın mensuplarını, Kent Konseyi’ni, Sivil Toplum Kuruluşlarını, Meclis Üyelerini, Siyasi Partilerimizin İlçe Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini kutluyorum. Eğer bu tepki gösterilmemiş olsaydı burada konuşulacak konu kalmayacak ve mesire alanı 29 yıllığına Arnavutköy Belediyesi’ne geçecekti” dedi.

BAŞKAN KARA “SİZ İSTEDİNİZ DE VERMEDİK Mİ DİYEMEZLER”

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara “Eğer bizler buraya talip olmasaydık bizlere siz istediniz, talip oldunuz da vermedik mi diyebilirlerdi. Ama biz buraya ve tüm piknik alanlarına talebimizi 3,5 yıldır da yeniliyoruz.

Bugün buradan bir kez daha söylüyoruz, bütün piknik alanlarını işletmeye talibiz. Bu piknik alanları kiraya verilecekse bu ilçe halkı ya da bu ilçenin belediyesi tarafından işletilmelidir. Bu konu bitmemiştir, bu konu kapanmamıştır, süreç henüz tamamlanmamıştır. Çatalca halkı ihalenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine bakacaktır. Bizim haklı taleplerimizin değerlendirilip başka ilçelerinde bu taleplerinden vazgeçmesi tek dileğimizdir” sözleriyle tamamladı.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi