Hakkari Çukurca ilçesi Güven Dağı batısındaki Kovan Tepe bölgesinde hain bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Gürel'in, Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi’nde bulunan baba evini binlerce Çatalcalı ziyaret etti.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Gürel'in naaşı Hakkari'de düzenlenen resmi törenin ardından Çatalca'ya getirildi. Çatalca Ulu Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından resmi törenle şehidin naaşı Edirnekapı Şehitliği'ne ebedi istirahatgahına defnedildi. 
Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra şehit Gürel'in babası Kani Gürel, annesi Aysel Gürel, erkek kardeşi Alihan Gürel ile kız kardeşi Duygu Şeker, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçe protokolü ve binlerce vatandaşlar katıldı.         

           
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı öncesi şehidin babası ve kardeşine taziyelerini iletti.
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, vatan için gözünü kırpmadan şehit olan şehidimiz Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Gürel'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diledi.


ACILI BABA KANİ GÜREL: VATAN SAĞ OLSUN
Öte yandan şehidin babası Kani Gürel, “Vatan sağ olsun. Diyecek bir şey yok. Evladımızı kaybettik. En son dün akşam görüşmüştüm. Bir daha da görüşemedim” dedi.
Ulu Cami'nin birçok yerine dev Türk bayrakları asılırken, şehit Gürel için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.
Gürel'in naaşı cenaze namazının ardından askerlerce omuzlanarak, top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında götürülen naaş, cenaze aracıyla Edirnekapı Şehitliği'ne götürülerek burada toprağa verildi. Senay BADUR-Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi