Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Yunanistan’dan gelen mübadil yakınlarının katıldığı açılışta, Dernek Başkanı Nergis Şahin Eteke kuruluş amaçlarının; mübadillerin yaşadığı ortak acıları anlatmak, kültürel ve sanatsal değerleri korumak, yakın tarihi bilimsel olarak araştırmak, kültür varlıklarının korunması için çaba göstermek olduğunu söyledi.



KARDEŞLİĞİMİZİ DOSTA DÜŞMANA HAYKIRIYORUZ
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara açılış öncesi yaptığı konuşmada,“Öncelikle Yunanistan’dan ülkemize gelen tüm dostlarımızagüzel ilçemiz Çatalca’ya hoş geldiniz diyorum.



Bizleri mutlu etiniz, onurlandırdınız. Bu dostluk köprüsünü gerçekleştiren herkese hem Yunanistan’da yaşayan hem de Türkiye’de bulunan bütün dernek başkan ve yöneticilerine bu barış ve kardeşlik ortamını bize yaşattıkları için minnettarım. Ülkeler değişir, kardeşlik değişmez, yaşasın dünya milletlerinin kardeşliği. Büyük Mübadele Derneği de mübadeleye, Türkiye ve Yunanistan’ın kardeşliğine, geçmişe ve geleceğe, tarihe atalarına ve gelecek nesillere sahip çıkacaklardır. Hepsini kutluyor hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Senay BADUR-Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi