16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen AK Parti Bakırköy İlçe Teşkilatı, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karşılıklı fikir alış verişinde şeklinde geçen toplantı Bakırköy özelinde sohbetle devam etti.
İlçe Başkanı Aysun Çelikler’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı Halil Cebeci, Seçim İşleri Birim Başkanı Mustafa Serdar Akdoğan, Tanıtım ve Medya Birim Başkanı Ersin Aydoğan, İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Özcan, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Şahinoğlu, Belediye Meclis Üyesi Servet Toroman ve İbrahim Keleş te katıldı.

İBB’NİN PROJELERİ ANLATILDI
Referandum sürecinde ilçede yapılacak çalışmalar hakkında gazetecilere videolu bir sunum yapan İlçe Başkanı Aysun Çelikler, öncelikle Bakırköy’le ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İncirli, Fahri Korutürk, İstanbul, Yücetarla, Şükran Çiftliği ve Fişekhane Caddesi olmak üzere altı caddeyi de kapsayan meydan düzenlemesi yapılacağı müjdesini veren Çelikler, Yeşilköy’de sahil boyu yapılacak büyük projeyle; bisiklet yolu, spor sahaları ve dinlenme tesisleri gibi önemli değişimler yaşanacağının da bilgisini verdi. Florya sahilinde plajların da yeniden düzenleneceğini ifade eden Çelikler, Ayamama deresinin ıslahı için de projelerin yakın bir tarihte şekillenerek kamuoyuna sunulacağını belirtti.

‘AK PARTİ KÖTÜLENMEK İSTENİYOR’
“Etiğimizde kötüleyerek değil, yapacaklarımızı anlatarak siyaset yapmak var” diyen Seçim İşleri Birim Başkanı Mustafa Serdar Akdoğan, yapılan kentsel dönüşümle ilgili itirazlarının sebebini de alt yapı çalışmalarının, hukuki zemininin olmayışından kaynaklandığını ifade etti. İki yıl önce yapılan Kentsel Dönüşüm projesinin de A4 kağıdına yapılmış, alt yapıdan ve hukuki süreçten uzak olduğu için İBB’de CHP’li meclis üyelerinin de oy birliği ile reddedildiğini hatırlatan Akdoğan, “CHP proje sunuyor ama İBB’de AK Parti reddediyor demek çirkin siyasettir” dedi.

‘KERİMOĞLU ERTEKİN’İN PROJELERİNİ ÇALDI’
Toplantıda konuşan Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı Halil Cebeci de, halkın oy vererek seçtiği iradeye saygı duyduklarını, halka küsmek gibi bir lükslerinin olmadığını belirtti. 2014 yerel seçimlerinde Bakırköylü Mehmet Emin Ertekin’in aday gösterildiğini, adaylık döneminde bastırılan 32 projeli kitabı da hane hane dağıttıklarını söyleyen Cebeci, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ulusal bir TV kanalının canlı yayında projelerin kapağını değiştirerek, kendi projesi gibi anlattığını iddia ederek, “Hadi yaptın bari birini uygulasaydın” dedi.

‘KAYNARCA İLE KAPI KAPI GEZECEĞİZ’
AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Aysun Çelikler de, Bakırköy’de gidişatın kötü olduğunu, kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini söyledi.  Önümüzdeki yerel seçimlerde dengelerin değişeceğini ifade eden Çelikler, “Bakırköy gibi önemli bir ilçeyi ve ilçe halkını birçok şeyden mahrum bıraktılar. Kendileri bir çalışma yapmadıkları gibi her fırsatta da topu bize, İBB’ye atıyorlar. Biz birlikte çalışmak için çok adım attık ancak kendilerinden cevap alamadık” dedi.
Fiili olarak zaten uygulanan sistemi, hukuki zemine oturtmak için yapılan anayasa değişikliğini, Bakırköy’den sorumlu Milletvekili Tülay Kaynarca ile birlikte kapı kapı gezerek anlatacaklarını ve sıcak temasta bulunacaklarını belirten Çelikler, gazetecilerden de ‘Evet’ oyu istediğini belirterek, basın mensuplarına “Neden Evet” konulu kitapçık hediye etti.

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi