‘ Cemil Candaş’a katilini azmettirenleri sevindirecek bir karar vicdanlarda büyük yara açacaktır’ şeklinde devam eden mektupta şu ifadelere yer verildi; 18 Temmuz 2016 tarihinde Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş rant çeteleri tarafından belediye binasının içerisinde katledildi. Ben görevini yasalara uygun şekilde ve namusluca yapmaya çalışırken rant çeteleri tarafından azmettirilen kiralık bir katil tarafından hunharca katledilen Cemil Candaş’ın ağabeyiyim.

Şişli Belediyesi’nde yıllardan beri belediyeyi yönetenler ve imar yolsuzluklarından nemalanan çeteler tarafından ortaklaşa kurulan soygun ve talan sistemini değiştirmek, belediye bünyesinde sürdürülmekte olan yasa dışı işlemleri durdurmak çabasındaki Cemil Candaş bu haklı mücadeleyi ne yazık ki yaşamıyla ödedi.

İki yıldan beri sürmekte olan mahkeme, katile ve ona yardım edenlere ceza verdi ancak azmettirici olarak yargılananlardan birisi ilk duruşmada tahliye ederek yurtdışına kaçmasına imkan verdi. Diğer sanık ise beraat ettirildi. Kaldı ki Şişli Belediyesi’nde imar uygulamaları hakkında az çok bilgisi olan herkes çok iyi bilmektedir ki bu cinayetin asıl azmettiricileri hiçbir şekilde hakim karşısına çıkarılmamış, soygun ve talanı halen devam ettirmektedir. Dava üst mahkemelerde halen sürmektedir.

Cinayetten önce vermiş olduğu mücadele sırasında ve cinayet sonrası aile olarak sürdürmeye çalıştığımız hukuk mücadelesinde üç grup insanla karşılaştık. Cemil Candaş’a ve biz ailesine destek olmaya çalışanlar (Sayın Hayri İNÖNÜ ve bir grup insan), olup biten hakkında bilgi sahibi olduğu halde hiçbir şey olmamış gibi davrananlar (Cinayet işlendiği sırada görevde olan CHP yöneticileri ve milletvekilleri) ve nihayet Şişli Belediyesi’ndeki yolsuzluk çarkından ve dolayısıyla katillerden yana tavır alanlar.

Şimdi yerel seçim geldi çattı. Şahsınızdan ve CHP yöneticilerinden şunu beklemeye hakkımız olduğunu düşünüyorum. Eğer Cemil Candaş’ın verdiği mücadelenin haklı olduğunu düşünüyorsanız  yeni göstereceğiniz belediye başkan adayı katillere doğrudan veya dolaylı ilişkisi olan ya da sessiz kalarak destek verenlerden birisi olmamalıdır. Bu konuda gösterilecek hassasiyet ailemizin acısını bir nebze olsun dindirecektir. Cemil Candaş’a katilini azmettirenleri sevindirecek bir karar vicdanlarda büyük yara açacaktır.

FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi