AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Av. Ebru Tekin Çetin, mecliste yaptığı konuşmada Cumhuriyetin önemini vurgulayıp, “Cumhuriyetimiz anlam ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir inanç ve ortak iradeyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Dünya tarihi kahraman Türk Milletinin bu asil ve ortak iradesine geçmişte tanık olduğu gibi günümüzde 15 Temmuz’da da bir kez daha tanık olmuştur” dedi.


2014 yılında yapılan yerel seçimde Sarıyer Belediye Meclisi’nin en genç üyesi olarak AK Parti grubunda yer alan Ebru Tekin Çetin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir konuşma yaptı. Tekin konuşmasında şunları söyledi:

“CUMHURİYETİ KORUMAK, KOLLAMAK VE YAŞATMAK HER YURTTAŞIN GÖREVİDİR”
“Sayın başkan, değerli meclis üyeleri, kıymetli Sarıyerliler hepinizi öncelikle saygıyla selamlıyorum.
Bu yıl Türk Milletinin en büyük bayramı olan Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü kutlayacağız.
29 Ekim 1923 tarihinde Ulu Önder Atatürk, milletvekilleri ile görüşmesinin ardından "Cumhuriyet" önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdi. Meclis bu önergeyi kabul etti. Böylece, Türkiye devletinin yönetimi biçimi "Cumhuriyet" olarak, adı "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" olarak belirlendi.
Kurtuluş Savaşı döneminde Avrupa devletlerinin işgaline uğrayan Türkiye, savaş günlerinin yarasını Cumhuriyetin ilanı ile sarmaya başladı.
Cumhuriyet yurttaşların seçme ve seçilme haklarının olduğu bir yönetimdir. Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz milletindir. Cumhuriyeti korumak, kollamak ve yaşatmak her yurttaşın görevidir.
Cumhuriyetin en büyük önemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz, Cumhuriyetin ilan edilmesi ile birlikte ulusal bir devletin, onurlu ve özgürce düşünebilen yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.
Cumhuriyetimiz anlam ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir inanç ve ortak iradeyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur.



“AZİZ MİLLETİMİZ VARLIĞINA, İSTİKLALİNE VE İSTİKBALİNE KASTEDEN DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI, KENDİNE YAKIŞAN TAVRI ORTAYA KOYMUŞTUR”
Dünya tarihi kahraman Türk Milletinin bu asil ve ortak iradesine geçmişte tanık olduğu gibi günümüzde 15 Temmuz’da da bir kez daha tanık olmuştur.
15 Temmuz akşamı TSK içindeki FETÖ terör örgütüne bağlı bir cunta ve etkileri altına aldıkları unsurlar bir kalkışma başlatmışlardır. Bu hain yapı; esas itibarıyla milletimize, milli iradeye, aynı zamanda Başkomutan olan seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru hükûmetine ve vatansever güvenlik güçlerimize karşı darbe girişiminde bulunmuştur.
Aziz milletimiz varlığına, istiklaline ve istikbaline kasteden bu darbe girişimine karşı ilk andan itibaren kendisine yakışan tavrı ortaya koymuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan çağrıları duyan milletimiz sokaklara çıkmıştır.
Kahraman milletimiz her bakımdan gayrimeşru bu darbe girişimine karşı egemenlik hakkına sahip çıkmıştır. Tanklara, savaş uçaklarına ve helikopterlerine göğsünü siper eden halkımız, bu vahim teşebbüsü püskürtmüş ve hain kalkışmayı akamete uğratmıştır.
Milletimizin bu asil duruşu ile vatanına, cumhuriyetine sahip çıkmıştır. Hakimiyet eskiden olduğu gibi yine millette kalmaya devam etmiştir.  
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümünü kutlar, geçmişten günümüze canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum.  



Tuncay DAĞLI

 
Editör: Haber Merkezi