ÇOCUKLARI MUTLULUĞA TEŞVİK ETMELİYİZ

7/24 mutlu olmanın mümkün olmadığını belirten Bilgi Koleji Sahibi Ahmet Çevik ‘’ Aslında mutsuzluk yaratan durumların karşısında nasıl davranış sergileyeceklerini çocuklara aktarabilirsek, onları mutluluğa daha çok yaklaştırmış oluruz’’ diyerek ekledi: ‘’Mesela mutsuz olmasın diye çocukları çalıştırmayalım, dershaneye göndermeyelim, test çözdürmeyelim. Hayatın bir gerçeği var, bir kapıdan 10 kişi geçecek diyelim ama 1000 kişi başvuru yapıyorsa bu konuda yapacak bir şey yok. Çocuklara hayat başarısını ölçen değil, o sıralamayı ölçen bir test yapılması gerekiyor. Sınav yıllarını çocuklara şöyle anlatırız. Hayatta bazı anlar vardır ki sıkı çalışmanız lazım. Üniversiteye hazırlık dönemi de bunlardan birisidir diyerek yaklaşarak onları motive ederek bunu mutluluğa dönüştürmek istiyoruz’’ diyerek Bilgi Koleji’nde nasıl bir eğitim üzerinde durduklarını açıkladı.

İNSANLAR SEVGİ İLE BAŞARIR, BAŞARDIĞINI SEVER

Vicdan ve sevgi kavramlarının çok önemli olduğundan bahseden Çevik, ‘’ Biz ‘’Bilgiye sevgi katıyoruz’’ sloganımızla bu yola çıktık. Annemiz güzel bir yemek yaptığı zaman sevgimi kattım der ya, bizde bilgiye sevgi katıyoruz. İnsanlar sevgi ile başarır, başardığını sever. Yani çocuk severse okula mutlu geliyor, akademik başarı sağlıyor ve arkadaşlık ilişkileri gelişiyor’’ diye belirtti.

TÜRKİYE’DE ÇOCUKLARIN %75’İ OKULU SEVMİYOR

Özel ya da devlet okulu farketmeksizin, çocukların okullara karşı olumsuz bir bakış açısına sahip olduğunu anlatan Çevik, ‘’Türkiye’de istatistik rakamlar gösteriyor ki çocukların %75’i okulu sevmiyor. Bu yüzden biz dedik ki çocuklarımızda bu oranı yüzde yüz ters çevirelim. %75’ine sevdirelim %25’ine de sevdirmeye çalışalım. Yaptığımız uygulama ve sonrasındaki anketimiz gösterdi ki bizim okulumuzda okulunu severek gelen oranı %83 çıktı. Ama sevmeleri için bir akademik kadro, birikim düzeyi, bahçe düzeni , mimari konsept gibi şeylere önem vermeniz gerekiyor. Mesela okul demirlerini dikey uzun malzemeden değil, renkli ve yatay olarak tasarladık. Çocuk okuldan niye kaçsın sorusunu çözersek kaçmaz zaten. Bunun psikolojik bir etkisi var aslında. Çocuk buraya ait hissetmesi lazım kendisini’’ dedi. 7 kattan oluşan okulu misafirlerine gezdiren Çevik, kimi sınıflarda çocukların yerine oturarak müzik enstrümanlarıyla eğlendiler, kimi sınıflarda ise deney aletleriyle yakından ilgilendiler.

Celal KARAALİ- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi