Çok sayıda partilinin katıldığı protesto eylemi, Şirinevler Köprüsü üzerinde gerçekleşti. “Çocuklarını koruyamayan bir toplum, geleceğini koruyamaz”, “Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundayız”, “Tacize, tecavüze, istismara dur de”, “Bir seferden çok şey olur”, “Devlet uyuma, çocukları koru” yazılı pankartlar taşıyan CHP’li grup, basın açıklaması sonrası slogan atarak ilçe binası önüne kadar farkındalık yürüyüşü yaptı. 

ÖFKELİYİZ, ÜZÜNTÜLÜYÜZ, GELECEKTEN ENDİŞELİYİZ

Basın açıklamasını okuyan CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, “Öfkeliyiz, üzüntülüyüz, ülkemizin kadınlarının ve çocuklarının geleceğinden endişeliyiz” dedi.

Ailelerin çocuklarını parklara, kadınların da belli saatlerden sonra sokağa çıkmaya çekindiklerini söyleyen Çelik, “Kadına ve çocuğa yönelik suçlar artık kamuya açık alanlarda yapılıyor” diyerek, hükümet yetkililerinin ve bazı siyasi çevrelerin geçmişte hadım ve idam cezalarını gündeme alarak sorunun çözümünden çok, sorunların üzerini örtmeye çalıştıklarını iddia etti.

İNSANLIK SUÇU, İNSANLIK SUÇU İLE DÜZELTİLEMEZ

İnsanlığa karşı işlenen suçlara yine insanlık suçu olan idam ve hadım cezası verilmesinin hukuka ve evrensel haklara aykırı olduğunu söyleyerek açıklamasına devam eden Çelik, şöyle devam etti.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRALADI

“İdam ve hadım cezalarının uygulandığı ülkelerde bu tür suçlarda herhangi bir azalma yaşanmamış aksine artmıştır. Hükümet her şeyden önce sorunun çözümü için akademik çevreler, kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve bilim insanları ile birlikte çalışmalıdır. Demokratik, laik ve bilimsel eşit bir eğitim sistemine geçilmelidir. Bu tür olayların gerçekleştirilmesinde en önemli sorun yetersiz eğitimdir. Mevzuatımızda yer alan kadına ve çocuğa yönelik cinsel istismarı önleme ve izleme koordinasyonları aktif hale getirilmelidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu konularda çalışmalar yürütülmelidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nin verdiği ‘Uyuşturucuya karşı mücadele komisyonu’ ve ‘Toplumsal cinsiyet eşitliği’ önerisine ne yazık ki siyasi iktidarın belediye meclis üyeleri ‘Red’ kararı vermiştir. Çocuklar sadece onlara dünyaya getiren anne babaların çocukları değil, geleceğimizin teminatıdır ve bizler geleceğimize sahip çıkmak zorundayız” dedi.

Son olarak, “Çocuk susar sen susma” diyen Çelik, topluma seslenerek, çocukların sesi olma çağrısında bulundu.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi