Basın açıklaması öncesi seçim sürecinde yaşadıklarını anlatan CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün etik ve adil olmayan uygulamalarından bahsetti.

Ak Parti Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Hakan Bahadır’ın aynı zamanda Yeşilay Şube Başkanı olduğunu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı’nın da Ak Parti Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Hakan Bahadır’a Yeşilay Haftası Kapsamında okullarda ‘Yeşilay’ kılıfı ile siyasi propaganda yaptırdığını söyledi.

Okullardan gelen şikayet telefonlarından durumu öğrendiklerini söyleyen Çelik, Yeşilay Genel Merkez’ine seslenerek ‘’Kamu yararı amacıyla 100 yıl önce kurulmuş ve ülkemizin en köklü kurumlarından birisi olan Yeşilay’ın siyasi amaçlar uğruna kullanılması ne kadar etiktir?’’ dedi.

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün yaptıklarının bununla sınırlı olmadığını, Ak Parti İstanbul ve Bahçelievler Adayları açıklandığı anda (29 Aralık 2018)  Sosyal Medya hesaplarından destek ve başarı mesajları ile birlikte fotoğraf paylaşımı yapıldığını söyledi.

.....

Bu durumlar üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisine ‘’Seçim Kanunun 63 Maddesine göre suç işlediği bu davranışlarından vazgeçmesi gerektiğini’’ nezaket ve saygı çerçevesinde aktardığını söyleyen CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, ilçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı’nın, ilçe sınırları içinde kurduğu bir hemşeri derneği üzerinden vatandaşlara çağrıda bulunarak Ak Parti adayları lehine toplantılar yaptığını ifade etti. Üstelik bu toplantılarda salonu dolduramayınca henüz 18 yaşını bile doldurmamış öğrencileri koltuklara oturtturarak suç işlemeye devam ettiğini de ekledi.

.....

MİLLİ EĞİTİM TARAFINDAN ÇOCUKLAR SİYASETE ALET EDİLMİŞTİR

Seçim Kanunun 63. Maddesine göre tarafsız davranma yükümlülüğü olan memurların, hiçbir siyasi partiye maddi-manevi yardımda bulunamayacağını da sözlerine ekleyen Çelik, memurların vatandaşın oyuna tesir edecek herhangi bir faaliyette bulunmalarının da yasak olduğunu hatırlattı. Bahçelievler ilçe Milli Eğitim Müdürü’nün bu kanunu açık ve net bir şekilde ihlal ettiğini söyledi. İlk, orta ve lise çağındaki çocukların Milli Eğitim Müdürü tarafından siyasi emellere alet edildiğini iddia ederek, avukatları aracılığı ile gerekli yasal işlemleri başlattıklarını bildirdi.

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik konuşmasına şöyle devam etti.

“Bahçelievler’de ki hukuksuzlukların ne yazık ki sadece bunlarla sınırlı değil. Kaymakamlık nezdinde Emniyet Müdürü ve tüm siyasi partilerin katılımı ile yapılan toplantıda, ilçe binaları ve seçim ofislerine sadece parti bayrağı ve pankart asılacağı imza ile protokole bağlanmıştır. Buna rağmen İktidar Partisinin Bahçelievler’de pankart asmadığı elektrik direği ve inşaat kalmamıştır. Bu uygulamalar kaymakam nezdinde imzalanan protokole aykırı olmasının yanında seçim kanununa da aykırıdır.”

“19.03.2019 tarihinde tarafımızdan İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yapılarak ‘’kanuna aykırı asılan tüm siyasi partilerin bayrak ve pankartlarının kaldırılması’’ kararı çıkartılmış, bu karar kaymakamlık ve belediyeye gereği yerine getirilmek üzere aynı gün tebliğ edilmiştir. Kararın çıkmasının üzerinden 1 hafta geçmiş olmasına rağmen halen ilçemizin elektrik direklerinde tüm afişler duruyor. Sürekli ısrarlarımızla inşaatlardan sabah sökülen pankartlar daha akşam olmadan geri asılıyor.”

“Yasal dayanağı olmadan belediye personellerine verilen CHP Pankartlarını toplatma talimatı belediye çalışanları ile vatandaşı karşı karşıya getiriyor. İlçe Seçim Kurulun Kararı ve Emniyet Müdürlüğü Personeli devre dışı bırakılarak belediye temizlik işçilerini zorla pankart ve afiş toplamaya zorlayan bu uygulama ile belediye çalışanlarının can güvenliği tehlikeye giriyor. 24 Mart Pazar günü belediye çalışanları Emniyet müdürlüğü bilgisi dışında pankart toplanmaya zorlanmış ve belediye çalışanları ile vatandaşlar arasında şiddete yol açabilecek olaylar yaşanmıştır”

İlçe Kaymakamının etik ve adil olmayan uygulamaları:

“Bahçelievler’de tüm bu etik ve adil olmayan olaylar yaşanırken ‘’İlçenin En Büyük İdari Amiri’’ İlçe Kaymakamı süreçlere hiç müdahil olmadığı gibi ne telefonlarımızı açıyor ne de randevu taleplerimize cevap veriyor”

“Seçim süreci başladığından beri ilçe kaymakamımızı defalarca aramama, özel kaleminden randevu istememe rağmen bütün taleplerimiz yanıtsız kalmıştır. Hem 24 Haziran Seçimlerinde, hem de 31 Mart Yerel Seçimlerinde siyasi partilerin temsilcilerine nezdinde protokol imzalatmış ilçe kaymakamımız hiçbir prensip kararını uygulatamamıştır”

“İlçe Kaymakamı bir siyasi parti ilçe başkanının ve adayının karşısında çaresiz kalmış ve Devlet Kurumunun Siyaset Kurumu karşında diz çökmesine neden olmuştur”

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimleri, İl Örgütleri ve Genel Merkez yönetimi olarak bahar havasında bir seçim günü arzusunda olduklarını söyleyen Özgür Çelik, seçim günü görev alacak tüm sandık başkanları ve öğretmenlere seslenerek, “Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Lütfen bahar havasında bir seçim geçmesi için elinizden geleni yapınız ve adil olunuz” diyerek açıklamasını bitirdi.

BAHÇELİEVLER ŞEKER GİBİ BAŞKANINI SEÇTİ BİLE

Basın açıklamasının ardından konuşan Bahçelievler İttifak Adayı Mehmet Ali Özkan, her gün sahada binlerce insanla ve öğretmenle görüştüğünü ve “Bahçelievler’i makamdan değil, sokaktan yöneteceğiz” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyerek, “Kimse merak etmesin, Bahçelievler halkı artık kahvede çayını şekersiz içiyor. Çünkü şeker gibi başkanları geliyor”. Kimse merak etmesin, ben sokaklarda aday olarak değil, başkan olarak geziyorum. Bahçelievler halkı, başkanını seçti dedi.

ÖZKAN BELEDİYE PERSONELİNE SESLENDİ

Bahçelievler Belediye çalışanlarına da, göreve geldikleri taktirde işinden olacağını söyleyenlerin korku imparatorluğu algısı yaratmaya çalıştığını da sözlerine ekleyen Mehmet Ali Özkan, “Emeği ile çalışan hiç bir kardeşimiz işinden olmayacak. Bir başkan olarak değil, size bir iş arkadaşı olarak geliyorum. Herkes kendi işini yapacak. Emeğinin de karşılığını alacak” diyerek devam etti.

31 MART’TA STAJ BİTİYOR

Bahçelievler Belediyesi’nde çalışan 160 stajyer öğrencinin olduğunu da sözlerine ekleyen Özkan ”Onlara da dedim ki, stajınızı iyi yapın. İşinizi iyi öğrenin. Bir öğrencinin stajyer olarak başladığı yerde işe başlaması çok önemli ve değerlidir. Çünkü bende 10 yıldır Bahçelievler Belediyesi’nde meclis üyeliği yaptım. Siyasi stajımı burada tamamladım ve 31 Mart’ta staj bitiyor ve belediye başkanı olarak göreve başlıyorum.” İfadeleriyle konuşmasını tamamladı.

CHP İlçe Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasına, 3. Bölge Milletvekilleri E. Gülizar Emecan, Turan Aydoğan ve Özgür Karabat da katıldı. Çok sayıda il ve ilçe yöneticisinin yanı sıra, ittifak bileşenleri olan İYİ Parti ilçe yönetimi de basın açıklamasında yerini aldı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi