Toplantının amacının kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanları ile dostluk ilişkilerini pekiştirmek ve saha izlenimlerinden yararlanmak olduğunu söyleyen Biber, karşılıklı diyalogla tüm sorunların aşılabileceğini söyledi.

ELEŞTİRİYE DE, ÖNERİYE DE AÇIĞIZ

Özellikle yerel yöneticiler olarak, yerel basınla ortak platformda ilçe sorunlarının daha iyi analiz edilebileceğini ve çözüm önerileri noktasında da basının fikir ve önerilerine tüm ilçe yöneticileri olarak hazır olduklarını belirten Biber, hiç bir sınırlamaya gitmeden dost meclisinde olduğu gibi eleştirilere de öneriler kadar açık olduklarını ifade etti.

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili genel merkezin henüz bir açıklama yapmadığını, herhangi bir ittifakın söz konusu olup olmayacağının konuşulmadığını ve ittifakı en çokta vatandaştan beklediğini söyleyen Biber, öncelikle genel merkezin aday konusunda sistemi belirlemesi gerektiğini söyledi.

ÖN SEÇİM İÇİN DİRENECEĞİZ

Ön seçim mi yoksa atama yöntemiyle mi adaylaşmaya gidileceği konusunda henüz bir netlik olmadığını belirten CHP Bakırköy İlçe Başkanı Selçuk Biber, yönetim olarak öncelikle adayların Bakırköylü olmasıyla ilgilendiklerini, sonrasında ön seçim konusunda direteceklerini belirtti. Genel Merkez’in alacağı her karara siyasi terbiyesi gereği saygı duyduğunu ama ön seçim konusundaki tavrını konusunda da sonuna kadar mücadele edeceğini ifade etti.

GAZETECİLER ŞİKAYETLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Sırasıyla sorularını ve görüşlerini ifade eden gazeteciler, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile ilçe yönetimi arasında soğuk rüzgârlar estiğini fark ettiklerini, zaman zaman takip ettikleri programlarda Başkan Kerimoğlu’nun İlçe Başkanı’na selam dahi vermediğini gördüklerini ve saha çalışmalarından da vatandaşların belediye hizmetleri hakkında büyük şikayetlerinin olduğunu belirttiler.

Özellikle parkların özel işletmelere verilmesi, son olarak Demokrasi Parkı adıyla açılan alanda ücretli çay kahve servisine başlandığını, belediye bütçesinin çoğunluğunun işçi maaşına gittiğini, işçilerin ilçe dışından ve bankamatikci diye tabir edilenler olduğuna dair duyumlar aldıklarını aktaran gazeteciler, şikayet duymaktan artık kendilerinin de şikayetçi olduğunu belirttiler.

Gurup başkanının Kaşıbeyaz alanının plan değişikliğini ret vermesine karşılık, mecliste kabul edilmesine de anlam veremediklerini söyleyen Gazeteciler, ilçe başkanının siyasi olarak belediye başkanından daha yetkili olduğunu ve neden herhangi bir yaptırım uygulamadığını sordu.

İlçe başkanı olarak gurup kararında ret verdiğini açık bir dille ifade eden Biber, “Gurup başkanı olsam da benimde diğer meclis üyesi arkadaşlarım gibi bir oyum var. Bu kavga etmemiz gerektiği anlamına gelmez, sonuçta çoğunluğun kararına parti tüzüğü gereği uymak zorundayız. Fikir ayrılıkları olabilir ama iletişimimizin hiç olmaması söz konusu olamaz” dedi. Konuyla ilgili il ve genel merkeze de kararlarını bildirdiklerini ifade etti.

30 YILDIR BAKIRKÖY’Ü BAKIRKÖYLÜ YÖNETMEDİ

1985 yılında yılın da Bakırköy Belediyesi’nin kurulduğunu, 1989 yılında Yıldırım Aktuna başkanlığında kendisinin de İmar Komisyonu Başkanı olduğunu ifade eden Selçuk Biber, “Bakırköy’ün şanssızlığı mı diyeyim bilemiyorum ama 30 yıldır Bakırköy’ü Bakırköylü yönetmedi. Bu bizim en büyük eksiğimiz ve yaramızdır” diyerek konuşmasına devam etti.  

Yüzde 70 oyla iktidar oldukları Bakırköy de üye sayılarının az olmasını, iktidarın engellemelerinden dolayı kişilerin tercihi olarak değerlendiren Biber, “Gönül isterdi ki 6 bin kişilik örgüt yapısı içinden biri çıksın. Eğitim seviyesi en yüksek ilçe olan Bakırköy’de, kendisini yönetecek bir yapı oluşamıyorsa, bu örgütün veya halkının değil, demokrasilerde kendini yöneten sistemin problemidir ve bunun düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

İLÇEYİ YÖNETENLER, İLÇE ÖRGÜTÜNDEN OLACAK

Kamuoyunun parti örgütünden biri ile seçime gidilmesi konusunda ısrarcı olduğunu belirten İlçe Başkanı Selçuk Biber’in dediğine ek olarak konuşan İlçe Başkan Yardımcısı Cihat Toscu, meclis üyelerinin de örgüt içinden olması gerektiğini ve olması için de çalışacaklarını söyledi.

29 YILLIK YETKİYE İLÇEDEN ŞERH

Son olarak görüş bildiren Gazeteciler, Kasım 2016’da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle temsili temelleri atılan, 9 ila 12 ay arasında biteceği sözü verilen ama 22 ay geçmesine rağmen inşaatları bitmeyen, hatta başlamayan 4 projeden biri olan Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi’nin, alınan meclis kararı ile irtifak ve intifa hakkı da dâhil olmak üzere 29 yıllığına devir edildiğini hatırlattı. Nikah Salonu’nun 29 yıllığına özel işletmeye verilmesine sessiz kalan ilçe yönetimini eleştiren Gazetecilere cevap veren İlçe Başkanı Selçuk Biber, “Biz tüm ilçe yönetimi olarak 29 yıllık yetki kararına şerh koyduk” dedi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi