CHP Fatih İlçe Başkanlığı 12. Olağan Kongresini İBB Ali Emiri Kültür Merkezi’nde yaptı. Divan başkanlığını Can Özyedierler’in yaptığı kongrede ilçe başkanı seçimi yapıldı. Kongrede CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Dr. Ali Şeker ve Gökan Zeybek’te yerlerini aldı. Mevcut ilçe başkanı Gökhan Gençel ve geçmiş dönem Fatih Belediye Başkan Adayı Soner Özimer’in yarıştığı seçim ilginç görüntülere neden oldu. İki adayında değer verilen isimlerden oluşması küçük tartışmaları alevlendirse de, kongre birlik ve beraberlik mesajları ile sona erdi. Seçim sonucunda 168 oy alan Gökhan Gençel başkanlık koltuğunu 208 oy alan Soner Özimer’e teslim etti.  Böylece CHP Fatih İlçe Başkanlığının yeni ilçe başkanı Soner Özimer oldu.

BİZ DAHA ÖĞRENCİMİZE BAKAMIYORUZ

Soner Özimer kongre esnasında yaptığı konuşmasında şunlara değindi: ‘’Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Libya’ya asker gönderilecek devamında ise ne olacağı belirsiz. ABD ve İran arasında gerginlik sürüyor. Suriye’den ise büyük bir göç alıyoruz ve bunun sıkıntısını en çok yaşayan ilçelerden biriyiz. Ülkemizin tüm bu dış sorunlarla uğraşması yetmiyormuş gibi birde Kanal Projesi çıktı. Görüyorsunuz ki Atatürk Havalimanı yetersiz diye yaptıkları İstanbul Havalimanında rüzgar yüzünden uçuşlar iptal edildi. Ülkemizi ziyarete gelen Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin buraya inemedi. Bu da trilyonluk bir projeydi. Bakın Fatih ilçemizde 4 kişi siyanürle kendisini zehirledi. Cebinde 1 lira 40 kuruşu yok diye bir öğrenci kardeşimiz intihar etti. İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciler yemek parası fazla diye eylem yapıyor. Biz daha öğrencilerimize bakamıyoruz’’ dedi.

KENDİNİZİ KÜÇÜMSEMEYİN BAŞARI HEPİMİZİN

Kendisine yöneltilen, ‘’ Belediye Başkan adayı iken neden yeniden ilçe başkanı olmak istiyorsun’’ sorusuna cevap veren Soner Özimer, ‘’ Bu koltuklar kuvai milliye ruhu taşıyan önemli koltuklardır. Hepsi Mustafa Kemal’in koltuklarıdır. Daha önce iki dönem ilçe başkanı olarak görev aldım. 3 dönem meclis üyeliği yaptım. Bunları anlatıyorum çünkü bu görevler çok çok önemlidir. Bana neden İBB iştiraklerinden birinde görev almıyorsun diyorlar. Sevgili Ekrem Başkan ‘gel iştiraklerde görev al, daire başkanı ol’ dedi de ben mi kabul etmedim? Hayır. Bakın bu sorularınız ile ilçe başkanlığını küçümsüyorsunuz ve bu beni üzüyor. Bu partide yıllarca ilçe başkanı olmak isteyip, olamayan birçok arkadaşımız var. Geçen seçim alınan yüzde 37 oy sizler sayesinde alınmıştır. Bu sizlerin başarısıdır. Kimse kendisini ve başarısını küçümsemesin. Tüm örgütün emeği bu oylar içerisindedir. Gönül isterdiki Fatih Belediyesini alalım ama olmadı’’ diye söyledi.

SONER ÖZİMER KİMDİR?

1967 yılında Kırklareli’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Fatih'te tamamladı ve ardından 1994 tarihinde Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılında Mali Müşavir olarak çalışma hayatına atıldı.

2003 yılından bu yana Sirkeci'de kendine ait mali müşavirlik bürosunda mali müşavirlik yapıyor. 2004-2009 ile 2009-2014 yılları arasında Fatih Belediyesi Meclis Üyesi ve Bütçe Komisyon Üyesi olarak görev yaptı. Bunların yanı sıra 3 kez Denetim Komisyonu Üyeliği yaptı. 2011-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. İlçe Yöneticisi olarak 2 yıl görev yaparak, 2014 yılında tekrar Fatih Belediye Meclis Üyesi seçildi.

Soner Özimer 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Fatih belediye başkan adayı olmuştu ve yüzde 37,8 oyla alarak  1977 yılından sonra CHP’nin en yüksek oy alan adayı unvanını almıştı. 23 Haziran seçimlerinde ise Fatih’te CHP birinci parti çıkmıştı.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi