Milletvekilliği döneminde çalışmalarının yüzde 80’ini engellilik alanında gerçekleştireceğini her fırsatta dile getiren Av. Turan Hançerli'yi destekleyen engelli yurttaşlar, Hançerli'yi yalnız bırakmadı.

Türkiye’nin dört bir yanından engelli yurttaşlar Florya'da bulunan CHP İstanbul 3. Bölge Koordinasyon Merkezi’nde bir araya geldi. Daha sonra Bağcılar'da kendilerini bekleyen diğer engelli yurttaşlar ile buluşarak saha çalışmaları gerçekleştirdi. Yüzlerce engellinin katıldığı saha çalışması Bağcılar Çiftlik Meydanı’ndan başlayarak Fatih Mahallesi'nde son buldu. Fatih Mahallesini sokak sokak gezen yüzlerce engelli yurttaş, esnaf ziyaretleri ve broşür dağıtımı gerçekleştirdi. 

CHP'nin engelli milletvekili adayı Turan Hançerli, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren engellilerin değil, tüm engellilerin meclisteki sesi olacağını belirterek: "1993 yılında iki kolumu da kaybettim. O tarihten itibaren iki protez kol kullanıyorum. 24 yıldır engellilik alanında hak savunuculuğu yapıyorum. Milletvekili olduğumda meclisinde gücünü arkama alarak mücadelemi büyüterek devam ettireceğim"dedi.

Daha önce hiç CHP'ye oy vermemiş kişilerinde kendisine destek verdiğinin altını çizen Turan Hançerli: "Bu akşam Türkiye'nin dört bir yanından gelen engelli arkadaşlarımız ve aileleri ile birlikte yaklaşık bin kişilik iftar programında bir araya geleceğiz. İftar programımıza katılacak olanların içinde daha önce hiç CHP'ye oy vermemiş kişiler var. Hatta AKP'nin, MHP'nin yöneticileri var. Bu birlikteliği sağlamış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum." dedi. 

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi