Yürüyüşe CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul il Başkanı Cemal Canpolat, il yöneticileri, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, Dursun Çiçek, Enis Berberoğlu, Onursal Adıgüzel, ilçe başkanları, belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu konvoya yapılan terör saldırısı CHP İstanbul İl Örgütü tarafından şiddetle kınanarak, protesto edildi. Bunun için Beyoğlu Tünel’den Galatasaray Lisesi’nin önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştiren CHP İstanbul İl Örgütü’nün protestosuna katılanlar ‘Halkın umudu Kılıçdaroğlu’, ‘Kılıçdaroğluyanlız değildir’, ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’, şeklinde sloganlar atarak, ‘Korkmayacağız, yılmayacağız, sinmeyeceğiz’ yazılı pankartlar taşıdı.



Yürüyüşe, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul Milletvekilleri Zeynel Emre, Barış Yarkadaş, Gürsel Tekin, Dursun Çiçek, Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, Mahmut Tanal, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, il yöneticileri, ilçe başkanları, CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve partililer katıldı. Yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.




Galatasaray Lisesi önünde basın açıklamasını okuyan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Ülkemiz zor durumda kaldığında kendi parti çıkarlarımızı bir tarafa bırakıp, ülkemizin çıkarlarını savunan, Cumhuriyeti kuran, Mustafa Kemal geleneğinden gelen bir partinin mensuplarıyız. Bugün CHP olarak hem teröre karşı hem ülkemizin bağımsızlığı, özgürlüğü ve hem de uluslararası sermayeye diz çökmemesinin mücadelesini veriyoruz. Genel başkanımıza yapılan saldırıyı bir kez daha burada kınıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine ne kadar ihtiyaç duyulduğunu, laikliğe bir kez daha ne kadar ihtiyaç duyulduğunu hep beraber görüyoruz. Ülkenin laik kalması için, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini bir kez daha bu ülkede gür bir sesle CHP olarak haykırıyoruz" dedi.
Canpolat, saldırıda hayatını kaybeden şehidi rahmetle andığını ailesine ve Türkiye'ye başsağlığı dileklerinde bulunarak yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu.




HEDEFLERİ İÇ BARIŞI BOZMAKTI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay; Türkiye’nin ulusal birliği ve içbarışa yönelik bir tehdittir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik bir tehdit olarak görmüyoruz ve Türkiye bunlar karşısında ayağa kalkacaktır. Bütün terör örgütleri uluslararası dış güçlerin maşasıdır. Döktükleri kanda boğulacaklardır. CHP’yi hiçbir şekilde yıldıramazlar.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat; Bu saldırı Türkiye’ye yapılmış bir saldırıdır. Sadece Genel Başkanımıza değil Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmış bir saldırıdır. Sonuna kadar Genel Başkanımızın arkasındayız.




CHP Milletvekili Gürsel Tekin;
Bu saldırı son derece planlı organize olmuş bir saldırıdır. Sıradan bir terör saldırısı değildir. Belli ki roket atardan bahsediliyor. Sayın Genel Başkanımızın güzergahında önlem alınıp, jandarma olmazsa bugün belki de başka şeyler konuşuyor olacaktık. Önlemin alınması aynı zamanda bir istihbarat bilgisi alındığını gösteriyor. Tüm bu önlemler alınmışsa bu yetkililelere ulaşmış olan istihbarat bilgilerinin paylaşılması gerekirdi. Bu toplumsal barışımızı dinamitleyen bir olay. Başta Genel Başkanımız olmak üzere konvoydaki arkadaşlarımızın burnunun kanamaması büyük bir şans, şehit düşen arkadaşımız için çok üzgünüz Allah’tan rahmet ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyoruz.

CHP MilletvekiliSezginTanrıkulu:
Öncelikle bu saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırı CHP'ye ve Türkiye'nin iç barışına yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırının arkasındaki bütün ilişkilerinin ve güçlerinin ortaya çıkarılması lazım.Türkiye’de istihbarat zaafının olmadığı bir durum yok. Anamuhalefet partisine yapılan bir saldırı. Gittiği yol belli, güzergah belli. Sorulacak çok şey var.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş;
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan bu saldırı büyük bir provokasyonun işaretidir. Sayın Genel Başkanımızın toplumsal karşılığını bilen güçler, ona yönelik bir suikast girişimi ve bununla beraber bir iç savaş provası yapıyorlar. Sayın Genel Başkanımızın polis ve askerlerin gayreti ya da tesadüfen bu saldırıdan kurtulması büyük bir provokasyonun eşiğinden döndüğümüzü gösteriyor. Umarım bu son saldırıdır. Türkiye bir dah böyle alçakça bir saldırı ile karşı karşıya kalmaz.

CHP Milletvekili Zeynel Emre;
Son yıllarda ortaya çıkan bir tablo vardı.Bir kutuplaşma bir ayrışma vardı. Bunlar son günlerde kırıldı. 15 Temmuz’dan sonra Sayın Genel Başkanımızın cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe sahip çıkması bazılarını rahatsız etti. Bu suikast girişiminde bulunanlar da Türkiye’de bir kaos yaratmak amacıyla böyle bir girişimde bulundular. Çok üzüntülüyüz. Tek tesellimiz genel başkanımızın bir zarar görmemesi. Korumayla görevli bir erimizin şehit düşmesi ve yaralılarımızın olması bizleri derinden üzmüştür. Amaç Türkiye’nin yeniden karışmasıdır. Biz tek yürek olmaya devam edeceğiz.
CHP Milletvekili Dursun Çiçek; Ülke terör ve korku ortamında. Genel Başkanımıza yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye’yi bu ortamdan CHP kurtarır. Her türlü terörü karşıyız. Türkiye’yi birlik ve beraberlik ruhuyla bu çıkmazdan kurtaracağız.

SALDIRILAR BİZİ DAHA ÇOK BİRLEŞTİRDİ

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar:
"Türkiye ciddi bir terör kıskacında. Ülkemiz IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleriyle baş ederken ülkenin farklı yerlerine terör sirayet ediyor. Türkiye'nin son dönemde yakaladığı birliği siyasi partilerin bir arada Türkiye'nin yaşadığı bu tehdide karşı saldırılar bizim birliğimize hizmet ediyor. Her saldırı bizi daha çok birleştirdi. Biz teröre karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız, Atatürk'ün bu ülkede yeşerttiği cumhuriyet, demokrasi, özgürlük, hem de barış ve kardeşliğin teminatıdır. Temel amaç birliğimizi bozmaktır. Bu her saldırıda, hem iktidar tarafından, hem de bizim tarafımızdan çok daha iyi anlaşılıyor. Terör nereden gelirse gelsin lanetliyorum"

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü;
Öncelikle saldırıyı nefretle kınıyor, lanetliyorum. Tüm bu faşist girişimlere karşıyız. Bunlar basit, ucuz ve kötü bir yaklaşım. Dün Gaziantep yaşadığımız hain saldırı bugün Sayın Genel Başkanımıza yönelik insanlık dışı bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya hiçkimsenin gücü yetmez. Hepimize geçmiş olsun. Bir askerimiz şehit düştü, yaralılar var. Şehit düşen askerimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç:
Saldırı Türk halkına yapılmıştır
"Yapılan saldırı uzun zamandır beklenen bir saldırıydı. 15 Temmuz Darbe Kalkışması'ndan önce sık sık gündeme getirilen, kapalı kapılar ardında konuşulan siyasilere, parti genel başkanlarına dolayısıyla toplumun kanaat önderlerine karşı nokta vuruşu yapılacağı konuşuluyordu. Yapılan bu saldırıyı Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanına yapılmış olsada özünde Türk halkına karşı yapılmış sayıyoruz. 7 Ağustos'ta Yenikapı'da muhalefeti, iktidarı bir araya geldiği demokrasiye, insan haklarına sahip çıktığını gösteren bir birlik tablosu vardı. Bu birlik tablosundan rahatsız olanların olduğunu gördük. Ama inadına bir arada durmak gerekir. Terör nereden gelirse gelsin mutlaka karşısında siper olmak gerekiyor. Ümit ederim buradanda hep beraber bir ders çıkarmış olacağız."

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; Bu Türkiye demokrasisine bir saldırıdır. Böyle bir saldırıya maruz kalıyorsak gerçekten çok acı bir durum. Bu nedenle yapılan saldırıyı kınıyor, terörü lanetliyor ve ülkemizde buna benzer olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Bir de şehidimiz var. Ailesine, yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Cumhuriyet ve demokrasi için terörü protesto
ediyoruz.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; Bu saldırı ülkemizin birliğine yönelik yapılan bir saldırıdır. Dolayısıyla bu saldırılara karşı milletçe kenetlenmeliyiz. Bu saldırılar bizi daha çok kenetlemeli, bir araya getirmeli. Cumhuriyet Halk Partisi camiasındaki geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şehidimize de Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu; Ülkenin bütünlüğünü bozmak, vatandaşların arasındaki çatışmaları körüklemek amacıyla gerçekleştirilmiş alçakça bir saldırı. Nefretle kınıyoruz. Demokrasi güçlerini bu tür saldırılarla yıldıramaz, korkutamazlar. Sonuna kadar demokrasi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü, demokrasi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Şiddete ve teröre karşı ulusal çizgilerimizi koymamız lazım. Parlemento içinde tüm sorunların çözümünü üretmemiz lazım. Kınıyoruz, lanetliyoruz. Bu süreci siyasi iradenin bertaraf etmesi için herkesin tek yürek olması gerekir.



Canımızı vermeye hazırız

Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan; Bugün yaşadığımız hain saldırı ülkenin hangi noktaya getirildiğinin bir göstergesidir. Genel Başkanımızın dediği gibi ‘Korkmuyoruz, sinmiyoruz, yılmıyoruz’ tam tersine mücadelemizi daha yukarılara taşımak boynumuzun borcudur. Teröre karşı dimdik CHP ayaktadır.

Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu; Sayın Genel Başkanımızave CHP konvoyuna yapılan saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Bu akşamda buraya başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere hiçbir partilimizin bu tür yönelimler karşısında yılmayacağını göstermek için geldik.

Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer:Genel başkanımıza dolayısıyla partimize karşı menfur bir saldırı düzenlendi. Cumhuriyete ve demokrasiye karşı düzenlenmiş bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Genel başkanımızın söylediği vatanımız için bir canımız var Allah'a verecek. Demokrasi ve Cumhuriyet için bunu vermeye hazırız.

Şişli İlçe Başkanı Veli Çellik; Tek kelimeyle lanetliyorum. İnandığımız ve bildiğimiz yoldan hiçbir zaman hiçbir güç bizleri geri çeviremeyecek. Genel Başkanımız milyonların iradesini temsil etmektedir, dolayısıyla bu saldırı milyonlara yapılmış bir saldırıdır.



Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk; Genel Başkanımıza yapılan bu haince saldırıyı asla kabul etmiyoruz. CHP bu ülkenin teminatıdır. Bu 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kendini açıkça göstermiştir. Bu ülkenin geleceği ile ilgili olarak partililerimiz can birliği ile ülkesine sahip çıkacaktır. Genel Başkanımızın yanındadır.

Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; Böyle karanlık zamanlarda partimiz geçmişinden aldığı güçle üzerine düşen misyonunu yerine getirecektir. Genel Başkanımız da İsmet Paşa’nın geleneğinden gelmiştir. Hiçbir güç partimizi aydınlık Türkiye hedefinden ayıramayacaktır. Bu engelleri aşmasını biz örgütlü olarak halkımızın desteğiyle aşacağız. Böyle karanlık günlerde fırsatçılar çok olur. Ama ülkemize laik, demokratik bir kitleyle çağdaş uygarlığa ulaştıracağız. Asla böyle saldırılara papuç bırakmayacağız. Gene Başkanımız partimize yakışan bir tutum sergilemiştir. Çakkalların gücü bize yetmez.
CHP Şişli Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Çelebi; Genel Başkanımıza yönelik bu saldırıyı sonuna kadar kınıyoruz. Genel Başkanımızın yanındayız, destekliyoruz. Genel Başkanımızı seviyoruz.

Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan; Genel Başkanımıza yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Terör nereden gelirse gelsin karşısındayız. Biz genel başkanımızla birlikte ülkemizin özgürleşmesi ve demokratikleşme mücadelesi bedelini her an birlikte ödemeye hazırız. Mücadelemizi kimse engelleyemez.

Fidan Uğur-Kent Yaşam





 

Editör: Haber Merkezi