KESK’li emekçileri ziyaret eden CHP İl Eğitim Sekreteri Emine Gülizar Emecan, “Balyoz ve Ergenekon döneminde bu ülkenin gördüğü hukuksuzluk ve adaletsizliklerin tekerrür etmesini istemiyoruz” dedi.

15 Temmuz darbe sürecinin ardından, devlet tarafından kamudan yoğun bir tasfiye sürecinin başladığını ve bu süreçte FETÖ yapılanması içinde yer alan hainlerin bir kenara bırakıldığını ifade ederek basın açıklamasını okuyan Emecan, “Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında kamu çalışanlarımızın emekleri yok sayılarak işten atıldı” ifadesini kullandı.
İşten atılanların hırsızlık yapmadıklarını, soru çalmadıklarını söyleyerek CHP İstanbul İl Başkanlığı adına basın açıklamasını sürdüren Emecan, hükümet yetkililerine, “Bilimsel, laik ve demokratik eğitime sahip çıktıkları, sosyal devleti savundukları, ‘hastaneler halkındır satılamaz’ dedikleri, demokrasiyi, eşitliği adaleti savundukları için mi işten atıldılar?” diye sordu.

KHK ile işten çıkarılan ve işlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevi sırasında tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça içinde konuşan Emine Gülizar Emecan, “Suç işleyenler yakalansın, yargılansın, en ağır cezalar verilsin ancak; masum insanlar artık cezalandırılmasın” dedi.
Cumhuriyet Halk Partililer olarak, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça dahil tüm kamu emekçilerinin haklarına yapılan suçlamalarla ilgili hiç bir somut delil olmadığını söyleyen Emecan, işlerine geri iade edilmelerini talep ettiklerini belirtti.

İMZA KAMPANYASINA DESTEK

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin imar planı değişikliğine karşı imza kampanyası başlatan Bakırköy Kent Savunması’na da İl Başkanlığı adına destek veren Emecan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapmış olduğu plan değişikliği ile mevcut yapıların 10 katı yoğunluğunda yapılaşmanın önünün açıldığını belirtti.

Mahmut Erdinç / Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 
 

Editör: Haber Merkezi