Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile birlikte meydana gelen Altay, sırasıyla  KHK ile ihraç edilen memurların standını, sonrasın da Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi standını ziyaret ederek,  çalışmalarında başarılar diledi. 

"Hepimizin çalışmaları hayırlı olsun" diyerek CHP standına geçen Altay, tüm siyasi parti temsilcilerini ve KESK üyesi memurları selamlayarak, "Çalışma hakkı en kutsal haktır" diyerek, KESK üyelerine karşı yapılan uygulamayı kınadıklarını ve TBMM'de gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

"Burası Özgürlük Meydanı" diyerek konuşmasını sürdüren Altay, Türkiye'ye mal olmuş bir meydanda, HAYIR propagandası yapan Cumhuriyet Hallk Parti'li birine yapılan saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdi. Bu tür olayların tekrarlanmaması için siyasilere çok iş düştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı'nın Ankara'da insanları ayrıştırıcı bir dille konuşmasının, Özgürlük Meydanı'ndan yansıdığını gördüğünü söyleyeyen Engin Altay,  Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm siyasi parti genel başkanlarına seslenerek, "Bu milletin demokrasi kültürüne uygun bir uslup beklemek en doğal hakkımızdır. Biz HAYIR diyoruz, arkadaşlarımız EVET diyor. Demokrasi de hepsi vardır. Demokrasiyi benimsemiş, özümsemiş halkımız elbetteki en doğru kararı verecektir. Bu millet demokrasiyi hiç kimse için feda etmedi, etmeyecek. Bu konuda içiniz rahat etsin" dedi.

1 Mart tezkeresinde 90 Ak Partili Milletvekili'nin HAYIR dediğini hatırlatarak, "Bizler Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi ömrünü uzattık" diyen CHP Gurup Başkanvekili Engin Altay, şu anda da HAYIR demenin herkesten çok Recep Tayyip Erdoğan'a faydası olacağını sözlerine ekledi. "Buna rağmen biz HAYIR demeye devam edeceğiz" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Bu milletin TBMM'nin fiili olarak ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğini, el birliği, gönül birliği ve kader birliği yaparak, gerekli cevabı vereceğini ifade eden Altay, "Dünyanın en stratejik bölgesi olan Türkiye üzerinde hesap yapan, gözü olan tüm dünya ülkelerinin EVET dediği birşeye, biz HAYIR diyeceğiz. Emperyalizme izin vermeyeceğiz" dedi. Özgürlük meydanında yaşanan saldırıyı kınayarak meydanda çalışan tüm siyasi partilere geçmiş olsun diyerek konuşmasını tamamladı.


Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi