Perşembe günü İBB Meclis üyelerinin yapacağı seçim öncesinde partilerin adayları da açıklanmaya başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı istişareler sonunda İstanbul adayının ismini belirledi. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

İBB Meclisi’nde toplam 309 üye bulunurken, bu üyelerin 179’u AKP'li, 127’si CHP’li, 2’si MHP’li, 1'i ise bağımsız.

                      Ekrem imamoglu kimdir..
Ekrem İmamoğlu, 1970`te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı.

Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

Senay Badur - Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi