CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajla çalışan ve çalışmayan tüm öğretmenlerin gününü kutlarken, eğitim sisteminin içinde bulunduğu sorunlardan da söz edip, “Siyasetin gölgesinden uzak bir eğitim sistemi olması gerekirken, bugün tam tersi yaşanmakta, başta üniversitelerde olmak üzere eğitim kurumlarında her türlü muhalif ses susturulmaktadır” dedi.

Mehmet Deniz mesajında şu görüşlere yer verdi:

Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir” derken, Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin geleceğini gençlere emanet etmiş, anahtarı da öğretmenlere vermiştir. Eğer erdemli ahlaklı, dürüst, çalışkan, bilimden yana bir toplum varsa o öğretmenlerin eseridir.
Dünyada canlılar içinde insanoğlu akla sahipliği nedeni ile en değerlisidir. Ancak eğitimin yetersiz olduğu bazı durumlarda, en vahşi, en dengesiz, en acımasız olan da insandır. Bu tür vahşetlerden kurtulmak için insanın yaşamı boyunca eğitimlerini sürdürmesi gerekmektedir. Bugün coğrafyamızda yaşanan vahşetlerin, katliamların en büyük nedeni çağdışı eğitim ve yetersiz eğitimden kaynaklanmaktadır.



ÖĞRETMENLERİMİZİN VE EĞİTİM CAMİASININ BÜYÜK SORUNLARI VAR

Siyasetin gölgesinden uzak bir eğitim sistemi olması gerekirken, bugün tam tersi yaşanmakta, başta üniversitelerde olmak üzere eğitim kurumlarında her türlü muhalif ses susturulmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi, seçilen rektörün atamasının yapılmaması eğitimin siyasallaştırıldığının tipik bir örneğidir. Eğitimcilerimiz işini kaybetme korkusu ile korku kültürü yayılmış, akademisyenlerimizin bir bölümünde kişilik erozyonu yaratılmıştır. Araştırma geliştirme çalışmalarında kamu yararı öncelikli olması gerekirken, sermayenin yararını gözeten bir yapı oluşturulmuştur.
Atanamayan 450 bin civarında öğretmenlerimiz var. Bu öğretmenlerimiz başka işlerde iş bulamazlar, başka işlerde de çalışamazlar. Özel okullarda kadro yoktur. Dershanelerde sigortasız düşük maaşla çalışan öğretmenlerimiz var. Ücretli öğretmenler, asgari ücretle çalıştırılıyor. Bu da öğretmenlerimizin sağlıklı bir eğitim vermesini engelliyor.
Bütün bu sorunlara rağmen özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı yaklaşımın bütün eğitim kurumlarında hâkim kılınması tek dileğimizdir. Yukarıdaki olumsuzlukların bir an önce giderilmesi temennisi ile çalışan veya çalışamayan bütün öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Gününü” kutlarım.
Saygılarımla, 
Mehmet Deniz
CHP Sarıyer İlçe Başkanı

Kent Yaşam
Editör: Haber Merkezi