İlçe Başkanı Mehmet Deniz’le birlikte belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, parti yöneticileri ve kalabalık bir üye grubunun katıldığı eylemde halkın kaliteli ve ucuz mal satın alma konusunda bilinçlenmesi için bir hafta sürecek anket çalışması da başlatıldı.


YOLDAN GEÇEN ARAÇ SÜRÜCÜLERİ KORNA ÇALARAK EYLEME DESTEK VERDİ

Darüşşafaka Metro İstasyonu’nda gerçekleştirilen eylemde CHP’liler boyunlarına partinin seçim beyannamesindeki vaatlerinin yazılı olduğu tabelelar astılar. İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Belediye Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek ve İsmail Erdem, Belediye Meclis Üyeleri Oktay Aksu, Mustafa Balcı ve Sevim Çelebi’nin de bulunduğu CHP grubu bir süre Büyükdere Caddesi kavşağında durup, yoldan geçen araçlarda bulunanların tabelalarda yazılanları okumasını sağladı. Daha sonra tek sıra halinde Acıbadem Maslak Hastanesi kavşağına kadar yaklaşık iki yüz metre yürüyen CHP’liler burada da bir süre bekledikten sonra yeniden Darüşşafaka Metro İstasyonu’na döndü. CHP’lilere yoldan geçen araç sürücüleriyle, metro istasyonundaki vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Araç sürücüleri korna çalarak atılan sloganlara destek verdi. Metro İstasyonu’nun bulunduğu parkta, eyleme katılan partililere bir konuşma yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Bugün Dünya Standartlar Günü olmakla birlikte, Tüketiciyi Koruma Haftası'nın da başlangıç günüdür. Halkın kaliteli ve ucuz mal satın alma konusunda bilinçlenmesi; hem ekonomik, hem sosyal, hem de psikolojik gelişimi açısından önem arz etmektedir. Bu konuları Sarıyer'de enine boyuna tartışıp değerlendirmek, halkın enflasyonunu tespit etmek için ilçe genelinde bir hafta devam edecek kamuoyu araştırması başlatıyoruz” dedi.


“MÜCADELE VE KARDEŞLİK YOLUNDAN AYRILMADAN DİMDİK AYAKTA DURACAĞIZ”

Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı eylem sırasında basına açıklama yapan Mehmet Deniz şunları söyledi:

“Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde; birlik ve bütünlüğümüzün koruyucusu laik demokratik cumhuriyetin temsilcisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve partililer olarak yaşananlardan derin üzüntü duyuyoruz.
Bizler Türkiye’nin içine çekilmek istendiği kirli savaş ortamında, yüreğimiz kan ağlasa da, asla mücadele ve kardeşlik yolundan ayrılmadan dimdik ayakta duracağız.
İnanıyorum ki bu ülkede, kargaşa ortamı yaratarak siyasi güç elde etmek isteyenlere fırsat verilmeyecektir.
Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Umutsuz durum yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim” sözünü hatırlatmak istiyorum.

BUGÜN TÜKETİCİYİ KORUMA HAFTASI’NIN BAŞLANGICI

Evrensel olan Tüketici hakları, bizimde savunacağımız en önemli konudur. Çünkü Sosyal Demokratlık; din, dil, ırk ayrımı gözetmeyen evrensel bir Dünya görüşüdür.
Tüketici korunabiliyor mu?
Esnafın hileli mal satışına karşılık neler yapabiliriz?
TSE kaliteli mal temin edebiliyor muyuz?
Sağlık ve güvenliğimizi tehdit eden ürünler nelerdir?
Milli Eğitim Bakanlığı bugünü kabul etmiş fakat bu konuda hiçbir çalışma yapmamıştır.


SADECE KALİTE DEĞİL FİAT DA ÖNEMLİDİR

Enflasyon hesaplamalarında 444 ürün baz alınırken ( uçak bileti, duş jeli, cep telefon görüşmesi, magazin dergileri) halkın tükettiği temel tüketim malzemeleri yer almamaktadır.
Dolayısıyla hesaplanan rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır.
Akbil ücreti ne kadar?
Etin market fiatı 2014 yılında 30 TL. iken 2015 yılında 37,70TL’dir. Zam oranı %20,48 ‘dir.
Fındığın üreticiden alım fiatı 11 TL. iken tüketiciye satış fiatı 80 TL. ‘dir. Zam oranı % 720’dir.
Elektriğe kayıp ve kaçak bedel oranları üzerinden %21,5 dolaylı zam yapılmaktadır.
Okul servis ücretlerine gelen zam oranı % 8’dir.


HALKIN ENFLASYON HESABI NEDİR?


Bir hükümetin fiyat artışı, enflasyon rakamları, bir de halkın enflasyon rakamları vardır.
Bu konu ile ilgili bir kampanya başlatıyoruz. Sarıyer’de halkın enflasyonu yani halka göre bir yıl öncesine göre fiyatlar yüzde kaç artmıştır?
Bu konuyu Sarıyer’in gündemine taşıyoruz. CHP Sarıyer olarak bir kamuoyu araştırmasını başlatıyoruz.”

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi