CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığındaki heyet İYİ Parti’yi ziyaret etti. Tezcan “Milletle koalisyon olacağız” dedi.

“Türkiye gündemine bunu taşıyacağız”

CHP tarafından giden heyette Özgür Özel, Lale Karabıyık ve Muharrem Erkek yer aldı. Görüşmenin ardından iki taraf sözcüsü basın açıklaması yaptı.

CHP’li Tezcan “Güzel bir çalışma yürüttük. Bundan sonra da devam edecek. Türkiye’nin temel meselesi seçim güvenliği meselesi haline gelmiştir. Özellikle TBMM anayasa komisyonu gündeminde olan son teklif sadece ittifaklar meselesi açısından tartışılıp ele alınırken içerisinde seçim güvenliğini ortadan kaldıran çok önemli maddeler göz ardı ediliyor. Bu noktada önümüzdeki seçimlere giderken hem anayasa komisyonunda görüşülen teklifteki seçim güvenliğini ortadan kaldıran maddeler hem de güvenli seçimi sağlamak konusunda ilave alınacak tedbirler ve yapılması gerekenler konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Bundan sonra da her iki partinin temasları devam edecek. Güvenli seçim isteyen bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle bir güçlü hareketin başlaması gerektiği konusunda mutabakat ortaya çıktı. Hem parlamento gündemine hem Türkiye gündemine bunu taşıyacağız” dedi.

“Seçim güvenliğini sağlama çalışmasıdır”

İYİ Parti sözcüsü Aytun Çıray ise “ Bu çalışma seçim ittifakı çalışması değildir. Seçim güvenliğini sağlama çalışmasıdır.” dedi.

VOLKAN KARAALİ

Editör: Haber Merkezi