NE OLMUŞTU

Zeytinburnu’nda imara aykırılığı olan bir bölüm yüzünden,  tüm binanın aykırı olarak değerlendirildiğini ve esnafın da bu yüzden ruhsat almakta mağduriyet yaşadığını ifade eden Ak Parti Grubu, konuyla ilgili alınan mahkeme kararını emsal göstererek meclise ek gündem maddesi sunmuş, ruhsat alınmak istenen alanın binadan bağımsız değerlendirilmesi için meclis kararı almıştı.

MECLİS KARARI, MAHKEME KARARININ TEKRARIDIR

Ruhsat işlerinde her bölümüm ayrı ayrı bağımsız olarak değerlendirilmesinin mahkeme kararıyla kabul edilmiş bir durum olduğunu ve alınan meclis kararının ise mahkeme kararının tekrarı olduğunu söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Avukat Asım Güven,” Mahkeme kararı olduğu halde 1 yıldır neden bu kararın uygulanmadığını anlayamadım. Esnafa ruhsat vermek lütuf değildir” dedi.

MAHKEME KARARI EMSAL OLDU


Söz konusu mahkeme kararının genel düzenlemenin iptali yönünde herkesi bağlayan ve uygulanabilir bir karar olmadığını söyleyen Muhammet Kaynar, “Ayrıca söz konusu mahkeme kararı bekletilmedi. Zaten kanunen 30 gün içinde uygulama zorunluluğu vardır ve belediyemiz de bu kararı uygulamıştır” dedi.

Söz konusu mahkeme kararını emsal alarak ilçelerindeki ruhsatlarla ilgili temel sıkıntıyı çözmek için gündeme getirdiklerini ve CHP’li meclis üyelerinin de desteği ile ortak bir çözme ulaştıklarını söyleyen Muhammet Kaynar, oy birliği ile alınan karardan dolayı kendilerine destek veren CHP Grubuna da teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi