Ferahevler’de Sarıyer Belediyesi tarafından Ferahevler Mahallesi’nde yaptırılıp Şehir Üsteğmen Uğur Taşçı’nın adının verildiği spor tesisine cami yapılmasıyla ilgili karar geçerken Sarıyer Belediye Meclis Üyelerinin dikkate alınmadığını belirten Zeybek, meclisite yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bu karar geçirilirken dikkatimi çeken ve ilginç olan şey, 106 bin oy alan CHP’nin belediye meclis üyeleri dikkate alınmadığı gibi, 82 bin oy alan AK Parti üyelerinin de Büyükşehir’de dikkate alınmadığıdır. Sarıyer’i temsil eden iktidar ve muhalefet meclis üyelerinin bu konudaki ortak iradelerine rağmen, Sarıyer Belediyesi’nin bir  spor kompleksi alanıyla ilgili plan düzenlemesinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçiyor olmasını, demokratik meclis anlayışımız açısından nasıl incitici bulduğumu ifade etmek isterim. Buna ilişkin bilgiyi de bütün yurttaşlarımızın kendi kendine düşünmesinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Meclisler karar organı değil mi? Buradan geçecek kararlar, bu meclisin iradesiyle oluşmuyor mu? Bu meclisin iradesini orada bulunan meclis üyeleri belirlemiyor mu? Bu, benim bu güne kadar gördüğüm ve anlamakta zorluk çektiğim bir siyasal sonuçtur.”



AK PARTİ’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN HABERİ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan AK Parti Sarıyer İlçe yönetimi tarafından Ferahevler Merkez Camisi’nin Şehit Uğur Taşçı Spor Tesisi’nin bulunduğu alana taşınacağı yönündeki bilginin doğru olmadığı ve bu caminin yıkılıp yerine yenisinin yapılacağı belirtilmişti. Bu çerçevede cami binasının Sarıyer Belediyesi tarafından yıkımına başlanılmıştı.
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar da caminin taşınmasının söz konusu olmadığını, İBB Meclisi’nde alınan kararla ilgili olarak Başkan Kadir Topbaş’la görüştüklerini ve spor tesisinin bulunduğu alana cami yapılmaması için görüş bildirdiklerini açıklamıştı. AK Parti Sarıyer ve İBB Belediye Meclis Grup Başkanvekili Nurettin Çelik de İBB’de alınan kararla ilgili olarak önceden bilgi sahibi olmadıklarını söylemişti.



(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 
Editör: Haber Merkezi