Son yıllarda İstanbul’un caddelerinde, sokaklarında ve yaya üst geçitlerinde özellikle kadın dilencilerin kucaklarında bebekleri ile dilencilik yapanların gün geçtikçe çoğalmasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin müdahale etmesini ve bu  konuda sosyal çözümler üretilmesini isteyen CHP İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, İBB Kasım ayı meclis toplantısında başkanlık makamına oy birliği ile havale edilen bir önerge sundu.  

‘GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALALIM’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda önlem almasını isteyen Merter, önergesinde şu ifadeleri kullandı; Sağlıklı ve güvenli ortamda yetiştirilmesi gerekir, bu çocuklarımızın okuyacak bireylerin olmasını sağlayalım, sokağın risklerinden uzak tutalım ve mağdur edilmemeleri için gerekli önlemleri alalım.

Oysa bu çocuklarımız kavurucu güneşin altında, yağmurda-karda-rüzgarda ve soğuk havada anneleri ile beraber dilendiriliyorlar. Gelin artık bu durumu seyretmeyelim, anne kucağında dilendirilen bu çocuklarımızın bu içler acısı durumlarına dur diyelim. Tabi bu durumların sorumlusu başta yerel yönetimler olmak üzere Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı’nı da göreve davet ediyoruz.

‘NE TÜR ÇALIŞMALAR VAR?’

Çocukların daha fazla mağdur edilmemesi için çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Merter, ‘Özellikle sürücüleri bıktıran ve kaza risklerini artıran anneleri ile beraber dilendirilen çocuklarımızı sokağın risklerinden uzak tutmak ve mağdur olmalarını önlemek amacıyla gayretlerimizi ve çalışmalarımı hızlandırmalıyız. İstanbullulara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veren İBB Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezleri yetkililerine ve çalışanlarına çok önemli görevler düşüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, İBB Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi, Kadın ve Aile Sağlığı Hizmetleri, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Poltikalar Bakanlığı'nın ele ele vermesini arzu ediyoruz.Bu konu kapsamında sormak gerekirse: İstanbul Büyükşehir Belediyemizin dilendirilen çocuklarımızın sokağın risklerinden uzak tutmak ve mağdur olmalarını önlemek amacıyla ne tür çalışmaları var?diye sordu.

 FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi