Sarıyer Belediye Meclisi, Şubat toplantısında da Rumelihisarı ve Kazım Karabekir Paşa mahalleleri için yapılan çalışmaların komisyon raporlarını görüştü. AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Bozkır’ın imar ıslah planı çalışmasını eleştiren konuşmasından sonra gündemdeki komisyon raporları üzerinde görüş bildiren AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, planlamayı gerçekçi ve çözüme yönelik bulmadıklarını ancak, hem olumlu muhalefet yapma adına hem de halkın kendileri hakkında yanlış yargıya kapılmaması için destek vereceklerini söyledi.


AK PARTİ RAPORLARIN İADESİNİ İSTEDİ
Çelik, meclis salonunu dolduran mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada da, “Daha öncekli toplantıda Emirgan’la ilgili kararı oybirliğiyle kabul ettik. Ancak bu kez iki mahallemizle ilgili komisyon raporunu oylamayalım, yeniden komisyona gönderelim, orada beklesin. Emirgan’la ilgili karar, İBB Meclisi’nde geçerse yeni komisyon raporlarını o zaman değerlendirmeye alalım. Aksi takdirde bu çalışmaların sonunda ortaya istediğiniz sonuç çıkmazsa, bize gelip neden böyle oldu diye sormayın” dedi.


ZEYBEK: HERKES NE KADAR ARSASI VAR BİLSİN
Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek de imar ıslahı ile ilgili olarak bilgilendirme yaptı. Mahallelerin haritaları üzerinde imar ıslahı planıyla ilgili çalışmaların nasıl gerçekleştirildiğini anlatan Gökan Zeybek, “Bu çalışmayı yapmadaki amacımız, eğer bir gün tapu tahsisi belgeleri olan vatandaşlar, tapularını alma konusunda bir imkana kavuşurlarsa ne kadarlık bir arsanın tapusunu alabileceklerini bilmeleri içindir” dedi.
GENÇ: HATA VARSA BEDELİNİ ÖDERİM
Mülkiyet sorununun, çocukluğundan beri çözüm bulunmasını beklediği bir konu olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, “Şu anda yapmakta olduğumuz şey, üzerinde binanızın olduğu toprağın tapusunun verilmesini sağmaktır. Bu hak, tapu tahsisi belgeleriyle size verildi. İlgili kişi ve kurumlardan görüş alıp, bilgi, toplayarak bu çalışmayı yaptık ve belli bir noktaya geldik. Şimdi de imar ıslahı plan teklifi ile meclise getirdik. Bu çalışma, hak edilen arazi bir metrekare bile olsa adının belli olması içindir. Vatandaşımıza hak ettiği toprağı verelim, sonrasında ne yapılacağına oturur karar veririz. Eğer bir hata yapmışsak, en son noktada bu işin altına imza atan kişi ben olduğuma göre, bu konuda her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumu belirttirim” diye konuştu.
KOMİSYONA İADE TALEBİ KABUL GÖRMEDİ
AK Parti tarafından raporların komisyona çekilmesi talebi yapılan oylama ile reddedildi .Yeniden görüş bildiren AK Parti’li Nurettin Çelik ise, “Tüm vebali Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’e ait olmak üzere, grup olarak bu komisyon raporlarına ‘evet’ diyoruz” dedi.
Rumelihiası ile Kazım Karabekir Paşa Mahalleri’nin imar ıslah planı komisyon raporu, yapılan oylamada oybirliğiyle kabul edildi.
Tuncay Dağlı-Kent Yaşam 
 

Editör: Haber Merkezi