İşte Önal’ın konuşmasından satır başları

‘TARİHİ BAŞARI’

Cumhuriyet Halk Partisi genel seçim öncesi olağanüstü çalışması ve siyasi partiler de oluşan ittifak sürecini başarıyla sürdürdü. TBMM’de ittifak partililerinin temsili sağlanmıştır. CHP tarihinde 1 Mart teskeresi sonrası en büyük başarısı olarak tarihe geçmiştir. Bu başarı CHP’nin bugünkü Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü çabaları ile olmuş, Ak Parti’nin 400 milletvekilinin çıkarılmasının önünü kesmiştir ve Ak Parti’nin kimyası bozulmuştur. Ak Parti ilk defa 300 vekilin altına düşmüştür. Bu başarı CHP’nin sayın Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi ve CHP’nin tüm örgütleri desteği ile olmuştur.

‘ORTADA BİR BAŞARISIZLIK YOK’

24 Haziran seçimlerin de CHP oylarının tamamını Sayın Muharrem  İnce’ye verdiği gibi CHP seçmeninin 5 puanının ittifak partililere gittiği sonuçta CHP bu seçimlerde istediği oyları almış, mecliste vekil sayısını arttırmıştır. Ortada bir başarısızlık olmadığı gibi, parti içindeki muhalif sesler partiyi başarısız gibi gösterip, parti içi değişim sürecini erken başlatmıştır.

‘CHP’YE YAKIŞMAYAN ADAYLAŞMA’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı çok geç açıklanmasına rağmen süreç hiçte CHP’ye yakışmayan adaylaşma ile başlamıştır.  Sayın Muharrem İnce’nin adaylaşması bile sancılı olmuştur. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetkisinde olan açıklamada sayın Muharrem İnce aday gösterilmiştir. Sayın Muharrem İnc,  olağanüstü çalışma ile kısa sürede kampanya başlatmıştır. Bu kampanyada CHP, İnce’ye 24 Haziran seçimine kadar destek vermiştir.

‘GERÇEKLERİ ANLATMIYOR’

24 Haziran seçim gecesi yaşananlar hala partililer ve CHP örgütü ve halkın yeterince neler olup olmadığının bilinmemesi sayın Muharrem İnce’nin teslimiyet açıklamaları ile halkımız ve örgütümüz buz kesmiştir. Karanlıkta kalan soru işaretlerine rağmen hala Sayın Muharrem İnce, kamuoyuna gerçekleri açıklamadığı gibi CHP içinde yeni bir tartışmayla CHP’de kurultay sürecini başlatmıştır.

‘KARŞISINA ÇIKMAYACAĞIM DEMİŞTİ’

CHP’nin kendi içinde seçim kurultayı yada bir öz eleştiri sayıştayı yapmadan seçimli kurultay istenmesinin arkasında yatan sebep, başarısızlık olmamalı. Sayın Muharrem İnce’nin bütün basının önünde kendisini Cumhurbaşkanı adayı gösteren sayın genel başkana karşı aday olmayacağı sözüne rağmen bugün seçimli kurultay istemesi ve imza toplaması ne kadar sağlıklı ve CHP’nin geleceği için yararlı olacaktır oda ayrı bir soru işareti

‘ADAYLIK SÜRECİ BİLE TARTIŞILIR’

Sayın Muharrem İnce birkaç defa genel başkan adayı oldu ve aynı delege ona bu hakkı tanımadı. Sürekli basında konuşan, özel yemekleri dahi gündeme getiren, bir söylediğini başka bir gün farklı anlatan çelişkili ve tutarsız açıklamalarına rağmen genel başkanı adayı olmak istiyor. Ak Parti destekli havuz medyasına sürekli malzeme veriyor. CHP içindeki bir grup (kendilerini ulusalcı tabir eden) ve aynı zamanda bir rant ekibi, CHP üstüne toplumsal baskı kurdurarak CHP’yi olağanüstü kurultaya götürmek için çalışıyorlar. Sayın Muharrem İnce’nin Genel Başkan olabilecek vasıflara sahip olmadığını bilen parti örgütüne rağmen çeşitli çevreler hala bir umut olarak görüyorlar. Oysa, sayın Muharrem İnce’nin adaylık süreci bile çok tartışılır.

‘CHP’YE OPERASYON YAPILIYOR’

Evet,bugün CHP’ye büyük bir operasyon yapılıyor. Bu operasyonu yapanlar Ak Parti destekli, okyanus ötesi, havuz medyası ve aynı zamanda CHP içindeki cemaat severler ve eski 89 rant ekibi. Amaç; yaklaşan yerel yönetimleri ele geçirmek için CHP’yi içten bölmek Ak Partili’leşmiş (MHP gibi) bir CHP yaratılmak istenmektedir. Bu oyunu herkes bilmeli ve alet olmamalı, delege vicdanlıdır gereğini yapmalıdır.

BAYKAL’IN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Bu süreç sayın Deniz Baykal ve Mustafa Sarıgül ile olan olağanüstü kurultay sürecine götürüyor. Sayın Baykal’ın değişimini isteyen delege, kongre salonunda Sarıgül’ün gerçek yüzünü görünce, değişim isteyen delege Deniz Bey’den yana oyunu kullanmıştır. O kongrede sayın Deniz Baykal tarihi bir sözünü hatırlatırım; “hiç kimse 5 milyon doları koyupta Cumhuriyet Halk Partisi’ni teslim alamaz”  

‘İHANETÇİLER YERLERİNİ ALIYOR’

Ak Parti, CHP’ye bir operasyon yapıyor. Muharrem İnce ve ona yakın isimler Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünde CHP’nin iç sorunların tartışıyor. Ak Parti, bölünmüş bir CHP’de Alevileri, solcuları, kemalistleri ve Kürtleri tavsiye edilmesini parti içindeki grup nezdinde destekliyor. Bunun en son somut örneği Ak Parti sözcüsünün, genel başkanımıza karşı kullandığı aşağılayıcı ifadelerdir. Partinin iç işlerine müdahale etmek istiyorlar. Aynı zamanda Ak Parti’li Melih Gökçek’in sahte twitleri ile yalan beyanlarla CHP’yi dizayn etmek istemektedirler. Bunlara alet olan CHP’ den vekil olamamıştır. Aynı zamanda ileride belediye başkan adayı olabilmek için destek veren ihanetçiler de görüyoruz ki yerini alıyorlar.

‘KOCAMAN HAYAL’

Kısacası; kurultay’ın ne zamanı ne de yeridir. Değişim olmalıdır, ancak bir Ak Parti projesi operasyonu olan bu kurultay olamamalıdır. İmza süreci yanlıştır. İmzalar toplansa da CHP’ye bir faydası yoktur. Sayın Muharrem İnce kamuoyunda güvenirliğini kaybetmiştir. Kendisinden ne genel başkan nede cumhurbaşkanı adayı olur. Kocaman hayal.

Bilal ÇIĞRIM / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi