22 yıl boyunca profesyonel liglerde mücadele eden, günümüzdeyse amatör ligde yaşam mücadelesi veren Bakırköy Spor Kulübü’ne, arkadaşlarının talebi ile aday olduğunu söyleyen Mehmet Özgül, “İyi çocuk, iyi genç, iyi insan yetiştirmeye varsanız, ben de varım dedim ve bir yola çıktık. Bir fidan ekeceğiz ve meyvesini yemek istiyorsak hep birlikte büyüteceğiz” diyerek, düşüncelerini anlattı.

Taksimspor, Orduspor, Gençlerbirliği ve Sirkeci Spor'da forma giyen, 1972-73 sezon başında Galatasaray'a transfer olan Mehmet Özgül, sarı-kırmızılı ekipte büyük başarılara imza atmıştı. İlk sezonunda attığı 11 golle dikkatleri üzerine toplayan Mehmet Özgül, aynı sezonda şampiyonluk yaşayarak, 6 sezon forma giydikten sonra, 1978 yılında Boluspor'a transfer olmuştu. 1980-81 sezonunun ikinci yarısında Galatasaray'a geri dönen Mehmet Özgül, aynı sezonun sonunda futbol hayatına veda etmişti.

Maliye mezunu olan ve uzun yıllar Finans Müdürlüğü yapan 15 yıllık profesyonel milli futbolcu Mehmet Özgül,  “Bakırköy Spor Kulübü'nün sporcu üreten bir yer olmasını istiyorum” diyerek konuşmasını sürdürdü. Sirkeci, Gebze, Kastamonu ve Babaeski Spor’da, Genç ve Profesyonel takımları antrenör olarak çalıştıran Özgül, tüm deneyimini spor yapan çocuklara aktarmak istediğini ve  hayatı boyunca tek politikasının spor olduğunu söyledi.

ÇİLLİ MEMET, PROJELERİNİ ANLATTI

Uzun yıllar spor muhabirliği ve köşe yazarlığı yapan Özgül, kulübün ayakta kalması için ekonomik gücünün de iyi olması gerektiğinin altını çizdi. Mevcutta Bakırköy Spor Kulübü’nün 3 Antrönörü olduğunu, bu sayıyı 8’e çıkarmak istediğini de sözlerine ekleyerek, öncelikle çalışmaların yapılacağı bir sahalarının olması gerektiğini vurguladı.

Değişik yaş guruplarına göre, 7-8 tane ayrı takım kurmayı düşündüğünü, Bakırköy ilçe sınırları içerisindeki okulları gezerek, ilkokul 1. sınıftan başlayarak futbol yapmaya meraklı çocukları tespit edip eğitmeyi, gelecek vaad eden çocuklar üzerinde de özel çalışmalar yapmak istediğini ifade eden Çilli Mehmet, elinde antrenörlük yaptığı yıllardan kalma büyük takımların yaş gruplarına göre çalışma programları olduğunu söyledi.

Avrupa'nın bütün ülkelerinde Antrenör Yardımcılığı yapma yetkisi olduğunu da sözlerine ekleyen Özgül, tüm bu bilgi ve birikimini çocukların yetişmesi için harcamak istediğini söyledi. Spor yapan çocuğun gelişimini izlemenin çok önemli olduğunu belirten Çilli Mehmet, “Yıllarca futbolcuların gelişimlerini izledim. Hiç beğenmediğimiz birisi sıyrılıp çıkar, büyük bir çıkış yapacağını beklediğimiz birisi de yok olur gider. O yüzden çocukların iyi takip edilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

15 Nisan’da yapılacak kongrede Bakırköy Spor Kulübü yönetiminde de, spora gönül vermiş, çocukların geleceğini düşünen kişilerin olması gerektiğini söyleyen Özgül, Bakırköy Belediye Başkanı’nda, Bakırköy Spor Kulübü’ne ciddi anlamda sahip çıkması gerektiğini ve çocukların geleceği söz konusu olduğu için de bundan şüphesi olmadığını belirtti.

“Temel yapılmadan, inşaat çıkılmaz. O yüzden temelde çocuklarımızı yetiştirmek gerekiyor” diyerek açıklamalarını tamamlayan Çilli Mehmet, birlik ve beraberliğin olmadığı yerde, başarının da gelmeyeceğini sözlerine ekledi. “Kongrelerde amaç hizmet yarışıdır. Belediyemizi en iyi şekilde temsil eden kulübümüzü, en önemlisi çocuklarımızı belediyemizin en iyi şekilde destekleyeceğine inancım tamdır” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi