Kurumsal kimlikte öncelikle parti içi ziyaretleri gerçekleştirdiklerini, sonrasında Bakırköy Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Mehmet Umur’un da ziyaretlere eşlik edeceğini söyleyen Ak Parti İlçe Başkanı Kestane, 24 Haziran seçimlerinde de MHP ile birlikte çalıştıkları için, artık bu konuda tecrübeli bir ekip olduklarını da sözlerine ekledi.

YEREL SEÇİMLER, HİZMET SEÇİMİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ

Bakırköy genelinde 8 seçim ofisi açtıklarını ve ofislerin kurumsal giydirmelerinin yapıldığını söyleyen Ak Parti İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, genel merkezleri tarafından da açıklanan gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini terk ederek, çevreye duyarlı, sürdürebilir ve korumaya dayalı yeni bir anlayışla, çevreye duyarlı ve daha çok dijital propaganda yöntemini hayata geçirmeye başladıklarını belirtti. MHP ile başarılı bir ekip olacaklarına inandıklarını ifade eden Kestane, vatandaşın da yerel seçimleri bir hizmet seçimi olarak değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Cumhur İttifakı ruhunun darbe gecesinde oluştuğunu söyleyen Kestane, Bakırköyün artık iyi bir yerel yönetime ihtiyacı olduğunu, ilçe halkının mevcut yönetimden şikayetlerinin de had safhaya ulaştığını belirterek, “Bunları mevcut yönetime muhalefet bir siyasi parti ilçe başkanı olarak değil, ilçe sakini olarak söylüyorum” dedi.

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI

Toplantıda konuşan Ak Parti İlçe Başkan Vekili Halit Cebeci de, Yüksek Seçim Kurulunca mahalli idareler seçimi için bugün askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listelerinin 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacağını hatırlattı. Cebeci, adres değişikliğinde bulunmak isteyen seçmenlerin ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurarak nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formu örneğinin ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Öğrenim gördükleri yerlerde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin ise, öğrenim gördükleri okuldan ve kaldıkları yurt müdürlüğünden alacakları belgelerle nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları gerektiğini belirten Ak Parti İlçe Başkan Vekili Halit Cebeci, görme ve ortopedik engelli seçmenler oylarını, 75 yaş ve üzeri seçmenler gibi aile bireyleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kurulacak sandıklarda kullanabileceklerini, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olanların da, sağlık raporu ile birlikte, www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceği "Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu"nu doldurarak bağlı bulundukları muhtarlığa teslim etmeleri gerektiğini söyledi.

ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPACAĞIZ

Karşılıklı bilgi paylaşımının ardından, konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan MHP İlçe Başkanı Ahmet Altun, “Mehmet Umur artık bizim de adayımızdır” diyerek,  “Ne yazık ki ilçemiz son dönemlerde daha da geriledi. Vatandaşın artık bu hizmet eksikliğini anlaması ve ona göre değerlendirme yapması gerekiyor” dedi.

MHP olarak 15 mahalle muhtarı ile görüştüklerini, karşılıklı istişarelerle mahallelerin sorunlarını tespit ederek dosyaladıklarını, belediye başkan adayları ve meclis üyesi adayı arkadaşları ile birlikte tespit ettikleri konulara temas edeceklerini söyledi. Bakırköy’ün en önemli sorunu olan kentsel dönüşümle ilgili sıkıntıları, çözüm odaklı projelerle birlikte vatandaşlara anlatacaklarını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul için kendilerine sunmuş olduğu yol haritasını göz önünde bulundurarak çalışmalarına hız vereceklerini belirten Altun, "Hem Binali Yıldırım'ın seçimi kazanması, hem de Cumhur İttifakı adaylarının kazanması için üzerimize ne görev düşüyorsa yapacağız. Bundan sonra sahada birlikteyiz” dedi.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili istişarede bulunan ittifak tarafları, sandıklar da güzel bir sonuçla ülkemizin birliği için çalışacaklarını söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi