Ailesinin tek çocuğu olan, sempatik hareketleri ile çevresinde çok sevilen Çiğdem Birinci'nin evlerinin yanında oturan kadın kuaförü Özlem Taşer, çocukluğundan itibaren tanıdığı genç kızın işyerine saçını yaptırmaya gelen gelinleri görünce kendisinin gelinlik giyemediği için üzüldüğünü görünce harekete geçti. Taşer'in Çiğdem Birinci'nin özlemini ilettiği Firüzköy Trakya ve Rumeli Kültürünü Yaşatma Vakfı Başkanı Hasan Değirmenci ile Avcılar Engellilere Hizmet Derneği (AVENDER) Başkanı Ahmet Halit Vardar, ‘damatsız bir düğün’ yapılmasına karar verdi.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de yakından tanıdığı Çiğdem Birinci'nin düğünü için Firuzköy Kentevi'nin 3'ncü katını düğün salonu olarak tahsis ederken, ayrıca tüm davetlilerin salona getirilip götürülmesi için araç desteğinde bulundu. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nden Gülhan Kemik de gelinin ihtiyaçlarının karşılanması için görevlendirdi.

Düğün için hiç bir ayrıntı göz ardı edilmedi, bastırılan davetiyeler dağıtıldı. Yaklaşık 200 davetlinin katıldığı organizasyonda üzerindeki bembeyaz gelinlikle gece boyunca yerinde duramayan, gelin çiçeğini bekar kızların yakalaması için geriye atan Çiğdem Birinci, yakınları ve kendisi gibi down sendromlu diğer gençlerle gece geç saatlere kadar eğlendi. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de geceye gelerek gelini kutlarken, gelin halayına bir süre eşlik etti ve altın taktı. Damatsız düğünün son bölümünde takı töreni yapıldı. Anne Pakize Birinci, kızına altın bilezik takarken, AVENDER Başkanı Ahmet Vardar, geline tablet hediye etti.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi