Süleymaniye Mahallesi Muhtar Adayı olan Yücel Yıldırım, öncelikle şimdiye kadar var olan muhtarlık anlayışı mühür basmak, ikametgah ilmühaberi düzenlemek gibi bazı bürokratik işlemleri takip eden memur zihniyeti şeklinde değil de, halkın katılımıyla kararlar almak, mahalledeki sosyal kültürel faaliyetleri arttırmak, gençlerin ve kadınların zamanını değerlendireceği sosyal donatı alanı oluşturmak için aday olduğunu söyledi.

Mahallelerinde yaşayan yaşlı, genç, çocuk, kadın, esnaf ve derneklerin yani tüm halkın hep birlikte yöneteceği bir mahalle olmak istediklerini ifade eden Yıldırım, komşuluk ilişkilerinin yok olmaya yüz tuttuğunu ve yeniden hayata geçirmek ve çocukluklarında yaşadıkları mahalle kültürünü geliştirmek istediklerini söyledi.

“Mahallemizi ve geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin hem kendilerine, hem de topluma karşı yabancılaştığını ve birtakım olumsuz alışkanlıklar edindiğini gözlemliyoruz” diyen Yıldırım, “Bu durumun, bizi sorumluluğa çağırdığına inanıyoruz. Söyleyecek çok sözümüz, yapılacak çok işimiz var; hep birlikte yola koyulma zamanı” dedi.

* Öncelikle mahallelerin de İhtiyaç sahibi aileleri tespit edilerek, gerekli yardımların ulaştırılması için çalışacağını belirterek, açıklamalarını sürdüren Süleymaniye Mahallesi Muhtar Adayı Yücel Yıldırım, 1986 yılından beri Esenyurt’ta ikamet ettiğini ve bölgenin sorunlarını yakından takip ettiğini söyledi.

* Yeni gelişmeye başlayan bir mahalle olan Süleymaniye’nin çevre düzenlemelerinin yapılarak, çöp atıklarının ve çöp konteynırlarının çevreye kötü koku yaymaması için bakım ve temizliklerinin sürekliliğini denetleyeceklerini belirtti.

* Mahallelerindeki yapı stoklarının tespitleri ve depreme dayanıklılığı konusunda incelemeler yapacaklarını ve belediye ile mahalle ilişkileri arasında köprü görevi olacaklarını ifade etti.

* Vatandaşların ibadetlerini daha sağlıklı bir ortamda yapmaları için, camilerin bakım, onarım ve temizliğinde aracılık ve öncülük edeceklerini söyledi

* Mahalleye ait bir taziye evi yapılması için çalışmalar başlatacağım.

*Cadde ve sokak aydınlatmalarına özen göstererek arıza durumlarındada sorunun çözülmesi için bizzat çalışacağını belirtti.

Teknolojiyi en iyi şekilde kullanan muhtarlık olarak, vatandaşların internet üzerinden yapılacak tüm işlemlerini yapabilecekleri bir birim oluşturacaklarını söyledi.

Ebru Güneysel / Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi