“İşkolu Ayrımına Son. Yaşasın Sınıfın Birleşik Mücadelesi” yazılı pankart açan Tedi İşçileri “Atılan İşçiler Geri Alınsın”, “Yaşasın Sınıf Danışması”, “Sendika Haktır Engellenemez”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” sloganlarıyla Avcılar Belediyesi önündeki direniş çadırına yürüyüş yaptı.



Tedi İşçileri buradan da 78 gündür direnişte olan DİSK / Genel İş üyesi Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi işçilerini ziyaret etti.
“Bakırköy İşçisi Yalnız Değildir”, “Sendika Haktır Engellenemez”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganlarıyla Özgürlük Meydanı’na gelen işçiler, Bakırköy Belediyesi işçileriyle birlikte “Geliyor Bu Çocuklar” şarkısını hep birlikte söyleyerek belediye binası önünde toplandılar.



Sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğunu söyleyerek konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, patronların bu hakkı yok sayarak, işçilerin haklarını aramaları halinde sokağa atmakta tereddüt etmediklerini söyledi. İşçilerin sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldığını ifade eden Saygılı, “İşçiden yana olduğunu söyleyen belediyelerde bunlar yaşanıyorsa, bu utanç verici bir durumdur. Hak arama mücadelemiz devam edecektir” dedi.
DİSK Genel İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, Limter İş Başkanı Kamber Saygılı ve Tedi İşçilerine dayanışma ziyaretleri için teşekkür ederek, direniş süreçlerini aktardı.

Selvi Sarıtaç

 

Editör: Haber Merkezi