Avcılar Kaymakamlığı bünyesindeki Bağımlılığı Önleme ve Mücadele Merkezi, teknoloji bağımlılığına karşı yeni bir proje geliştirildi. Proje kapsamında Milli Eğitim'e bağlı Ambarlı Selahattin- Müzeyyen Kaçaker Anaokulu'ndaki etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin ile birlikte katılan Kaymakam Hulusi Doğan, minik öğrencilere masal okudu.



Doğan, okuduğu ‘Ahmet'in Tableti’ isimli masalın ardından kendisini dikkatle dinleyen miniklere bundan nasıl bir ders alınabileceğini sordu. Minik öğrenciler, tablet nedeniyle yaşamdan kopan masal kahramanı Ahmet'in aksine arkadaşları ve aileleri ile daha fazla zaman geçirerek oyun oynamaya öncelik vermeleri gerektiğini söylediler. Öğrencilere ‘Tabletle değil, oyunla bağlan hayata’ sözlerini bir ağızdan tekrarlatan Kaymakam Doğan, çocukları bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamına aldıklarını ve özellikle oyun ile hayata hazırlanmalarını sağlamak için çalışma yaptıklarını söyledi.



BEYİN FONSİYONLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Proje Koordinatörü Klinik Psikolog  Melek Turan ile diğer öğretmen ve psikologlar anaokulundaki çocuklarla mendil kapmaca oynadı. Turan, anne ve babalardan 3-4 yaşına kadar çocukları ekrandan uzak tutmalarını isterken, “Bunlar beyin fonksiyonlarını olumsuz etkiliyor. Aksi halde, dikkat eksikliği, hiperaktivite görülebiliyor, dil, konuşma gerilikleri karşımıza çıkabiliyor. 4-5 yaşında ise cep telefonu, tablet gibi internet kullanılan cihazların kullanımı günlük maksimum 30 dakika olmalı. Anne veya babaların da çocukları ile birlikte aynı ortamda, bulunmalı, filtreli programlar kullanmalı” diye konuştu.  Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi