İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ’’İstanbul'u dumansız, daha temiz, daha sağlıklı, piknik ve spor yapılan sahiller bekliyor bu bahar. Sahillerimizde mangala ve nargileye son veriyoruz’’ demesinin ardından kent genelinde ateş, mangal ve semaver yakımı denetimlerine başlandı. Harekete geçen İBB Zabıta ekipleri, park, bahçe ve sahillerde çalışmalarını sürdürdü. Ayrıca park, bahçe ve sahillerde mangal yakımını engellemek amacıyla asılan döviz ve levhalar dikkat çekti.

MANGALLAR SÖNDÜRÜLDÜ

İBB Zabıta ekipleri, park, bahçe ve sahillerde 389  yurttaşa müdahalede bulundu. Toplam 262 mangala yanmadan engel olunurken, 127’si ise uyarı ile söndürüldü. Ekiplerin; ateş, semaver, mangal yakımını en çok engelledikleri ilçeler, Pendik ve Avcılar oldu. Bu ilçelerde sırasıyla 45 ve 60 kişi, mangallarını söndürdü. Fatih, Beşiktaş ve Üsküdar’da ise müdahaleye gereksinim duyulan bir durum ortaya çıkmadı.

DENETİMLER, MEMNUNİYET ÜRETTİ

Binlerce yurttaş, denetimlere olumlu tepki verdi. Birçok kişi, İBB ekiplerini durdurarak teşekkürlerini ifade etti. İBB’nin, park, bahçe ve sahillerdeki uygulaması, önümüzdeki günlerde de sürecek. Özellikle de yaz sıcaklarında, havayı dumana boğan ve çevreyi kirleten bu tür eylemler, titizlikle denetlenmeye devam edilecek.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi