KENDİLERİNİ MATEMATİĞİ SEVDİRMEYE ADAYAN ÖĞRETMEN

Özellikle çocuklar olmak üzere, her yaştan vatandaşın matematiğe olan ilgisini arttırmak ve sevdirmek için yola çıkan Mukaddes Karip’e destek veren Bakırköy Kartaltepe İlk Okulu öğretmenlerinden Emine Tan, Pilot Cengiz Topel İlk Okulu öğretmenlerinden Ebru Börekoğlu ve Tünay Türkyener iş birliği ile hayata geçirilen proje, vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topladı.

EĞİTİM CAMİASININ GÜNDEMİNE OTURDU

Son günlerde eğitim camiasının gündemine oturan bu projeye, ülke genelinde pek çok il ve ilçeden destek gelirken, Bakırköy Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakırköy Belediyesi de destek verenler arasında yer aldı.

Bakırköy’de ki şehir içi dolmuş duraklarının bazılarına, “Durakta Matematik Öğrenelim" projesi kapsamında çeşitli afişler asıldı. Yapılan etkinlikle Özgürlük Meydanı’n da projenin ayrıntıları anlatıldı. Başkan Yardımcıları Cavit Ganiç ve Taşkın Toprak’ın da katıldığı etkinliğe, çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Otobüs beklerken boşa geçen zamanları avantaja çevirebilmek ve okulu dört duvar arasından çıkarıp, geniş kitlelerle buluşturmak için hazırlanan projeyle ilgili çalışmaların yılsonuna kadar süreceği açıklandı.

Sosyal medyada fark yaratan öğretmenler olarak bilinen Mukaddes Karip, “Durakta Matematik Öğrenelim" projesini kamuoyunun bilgisine sundular. Tüm il ve ilçeler ile iş birliği ve materyal paylaşımı yapmaya da istekli olan ve gerekirse maddi bir şey gözetmeden her yerde seminer de verebileceğini söyledi. Bunun gibi birkaç projesinin daha yakın zamanda hayata geçirileceğinin de müjdesini verdi.

İşte proje özeti…

Proje Adı: DURAKTA MATEMATİK

Proje Tanıtımı :

İl ve ilçe merkezlerindeki otobüs duraklarında (özellikle okullara yakın olanlar), metro ve tramvay duraklarında, her yaştan vatandaşımızın matematik dersine karşı olan ön yargılarını yok etmek ve yerine matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmek ve aynı zamanda matematiği sevdirmek için matematik ile ilgili afiş, resim, karikatür hazırlayarak uygun alanlarda sergilemek projenin temelini oluşturmaktadır.

Proje Yöneticisi: Mukaddes KARİP

Projenin Gerekçesi:

14-15 yıllık öğretmenlik hayatımızda karşılaştığımız en büyük sıkıntı; öğrencilerin matematik korkusu ve matematiğe karşı olumsuz algı ile okula geldikleri ve bu dersi başaramayacakları korkusudur. Bu ön yargıları derslerde yaptığımız etkinliklerle ve oyunlaştırmalarla büyük oranda aştığımızı gördük. Bu etkinlikleri sosyal medyada paylaştığımızda yüzlerce meslektaşımız ve velilerimizden olumlu geri dönütler aldık. Bu etkinlikler ve karikatürlerin tüm vatandaşların göreceği yer olarak metro, tramvay ve otobüs duraklarının olacağı fikri ile daha çok kişiye ulaşacağız ve bu ön yargıların kırılmasına bir nebze yardımcı olacağız. Vatandaşlar bir yandan vasıta beklerken diğer yandan da bu proje ile matematiğe karşı olumlu bakış açısı kazanacak. Eğitimin sadece dört duvar arasında kalmadığını gösteren proje adeta boş zamanın düşmanı olacak.

Projenin Amacı

Olumsuz matematik algısını değiştirmek. Herhangi bir vasıta beklerken mecburi olarak boşa harcanan zamanları avantaja çevirebilmek. Okulu dört duvar arasından çıkarıp geniş kitlelere ulaşarak fayda sağlayabilmektir.

5.Projenin hedefleri:

- Eğlenceli çizimlerle matematiği sevdirmek.

- Karikatürler ile insanların gülümsemesini görmek.

- Yapılan etkinliklerin herkesçe duyulması.

- Durakta geçen süreyi eğitim için kullanmak.

Projenin Hedef Kitlesi:

7’den 70’e tüm vatandaşlar. Özellikle öğrenciler.

Projenin İşleyişi:

-Yapılan etkinlikler ve çizmiş olduğumuz karikatürlerin afiş haline getirilerek otobüs, metro, tramvay gibi alanlarda uygun yerlere asılması ya da billboardlarda sergilenmesi.

-Okullara yakın duraklarda öğrenciler tarafından gözlem yapılıp, insanların afişlere olan tepkisinin gözlemlenmesi.

-Belirli aralıklarla anketler düzenlenerek proje öncesinde ve sonrasında matematik algısı ve bakış açısının değişip değişmediğinin kontrol edilmesi.

-Gerekli istatistikler ile hazırlanacak raporların Milli Eğitim bakanlığına sunulması

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi