“Yerelde iktidar olmanın getirisi, yapılacak hizmetlerle genelde iktidar olmayı gerektirir” diyen Civan, belediye yönetiminin vatandaşa ilk dokunan ve sorunlara ilk vakıf olan birim olduğunu söyledi.

Bölgede yaşayan, ikamet eden, dokusunu bilen, tanıyan ve o bölgenin nelere ihtiyacı olduğunu bilen kişilerin yerel yönetimlerde aday olması gerektiğini ifade ederek açıklamalarını sürdüren Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Nebahat Civan, “Adından da anlaşılacağı gibi yerel yönetim, bölgenin yerel insanlarının oluşturduğu bir ekiple yönetilmelidir” dedi.

Belediye Meclisi’nin parti içinde takdir edilen kişilerden ziyade, bölge halkı tarafından takdir edilen kişilerden oluşması gerektiğini ve böylece partiye gelecek oy oranının da yükseleceğine inandığını söyleyen Civan, “Öncelikle bunu çok önemsediğim için yerel yönetime talep açtım” diyerek devam etti.

Bir yeri yönetecek kadroların belirlikriterlere ve belli meslek guruplarına dâhilolması gerektiğine inandığını söyleyen emekli Fen Bilgisi Öğretmeni Nebahat Civan, “Belediye yönetiminde neden bir eğitimci olmasın?” diyerek, “Hayatta en hakikî mürşit ilimdir” sözüyle Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getirdiğini ifade etti. Yerel yönetimlerde görev alan öğretmenlerin, bulundukları bölge okullarındaeğitimle ilgili çalışmalarda aktif rol alabileceklerini ve eğitim komisyonlarında da çalışmalara katkı sunabileceklerini söyledi.

Bakırköy Belediyesi tarafından 2009 yılında faaliyete giren ve kısa adı BAKGEM olan Bakırköy Gençlik Eğitim Merkezi’nin uzun yıllar yüzde yüz başarı sağladığını, yeni dönemde mecliste hiçbir eğitimcinin olmamasından dolayı daha pasif ve atıl durumda olduğunu belirten Civan, “Yönetimde bir eğitimci olmayınca iletişiminde doğru sağlanamadığını düşünüyorum. Bir eğitimcinin bakış açısının oraya yansıması lazım. Elbette ki belediye meclisinde Mimar, Mühendis, Doktor, Avukat olmalı ama bir eğitimci de olmalı. Ayrıca kadın bir eğitimci ve aday adayı olarak da, eşit temsil hakkımızın da yönetimlere yansıması gerektiğine inanıyorum” dedi.

KADIN BAKIŞ AÇISI MUTLAKA OLMALI

“Bir kadın eğer bir erkeğin bakış açısıyla yönetimlere gelecekse onu da doğru bulmuyorum. Kadın kendi öz iradesini ve bakış açısını yansıtacaksa yönetimlere talep açmalı” diyerek devam eden Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Nebahat Civan, “Kadın bakış açısı mutlaka olmalı. Kadınların daha kucaklayıcı ve farklı bakış açısı olduğunu, iletişimi noktasında da daha sağlıklı ilişkiler kuracağını düşünüyorum” diyerek, iletişimin önemine değindi.

“Siz ne kadar iyi proje yaparsanız yapın, eğer o projeyi halkın anlayacağı şekilde anlatamazsanız, anlaşılamazsınız”

Yerel yönetimlerin projelerini öncelikle bölgenin ihtiyaçlarına göre saptaması gerektiğini, ihtiyaçları da yine en iyi bölge halkının bileceğini söyleyen Nebahat Civan, “Dolayısıyla projeler halkla beraber yapılır ve üretilirse, siyasi düşüncesi ne olursa olsun yerelde A partisi, B partisi açısından hiçbir sorun yaşanmayacağını düşünüyor ve bunun da partimize artı değer katacağına inanıyorum” dedi.

‘Benim olsun az olsun’ mantığı ile hareket edilir, yerelde iktidar kalma ile yetinilirse genelde iktidar olmanın mümkün olmayacağını ifade ederek konuşmasını tamamlayan Civan, “Türkiye'de kadınlar, 1930 yılından itibaren çıkarılan yasa ile önce yerel seçimlerde, 1934 yılında yapılan düzenlemeyle de genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkına sahip oldu” diyerek;

  - Bir kadın olarak bana verilen yurttaşlık hakkımı kullanmak ve başarılı olursam daha çok kadının kendilerine verilmiş olan seçilme hakkını kullanmaları için mücadele etmek istiyorum.

 Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızın kendileri ile ilgili kanunların çıkartılması konusunda söz sahibi olmalarını istiyorum.

 Gerçek demokrasi ve laikliğin ancak eşit birey, eşit yurttaşlık temelinde inşa edileceğine inanıyor, bu hakkımı kullanmak istiyorum.

  - Kadına yönelik tabuların ortadan kaldırılması için mücadele etmek ve görev almak istiyorum.

Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Nebahat Civan, “Benim asıl mücadelem çocuklarımızın bu memlekette kalması adına. Ben değil, biz olmak adına. Bu bakış açısına sahip olanları yukarıya taşımak için de sonuna kadar mücadele edeceğim” diyerek açıklamalarını tamamladı.

NEBAHAT CİVAN KİMDİR?

Artvin Yusufeli doğumlu Fen Bilgisi Öğretmeni Nebahat Civan, emekli olduktan sonra (2004) CHP Bakırköy üyesi olarak siyasi mücadelesine başladı.

Partinin değişik kademe ve komisyonlarında görev alan Civan, CHP Parti Okulu Eğitmeni olarak uzun yıllar parti içi eğitimlerde görev aldı. 

Bakırköy CHP Kadın Kolu Başkanı olarak halen görevine devam eden Nebahat Civan, Emekli-Sen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Florya ve Atatürk Omanı Koruma, Dayanışma ve Kültür Derneği üyesi olarak sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarına da devam ediyor.

Nebahat Civan, evli ve iki çocuk annesidir.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi