Eyüp Sultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu’nun Eyüp Sultan Grand Haliç Toplantı Salonu’nda, projelerini anlatmak için düzenlediği toplantıda coşku oldukça yüksekti. Toplantıya katılanlar arasında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, İlçe Başkanı Sinan Akçiçek, İyi Parti İlçe Başkanı Adil Yıldırım, partinin il, ilçe örgütü ve çok sayıda vatandaş vardı.

İMAMOĞLU: “DÜZELECEK, GÜLECEĞİZ.”

Eyüpsultan’ın konum ve maneviyat açısından özel olduğunu vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Milli İttifak (CHP-İYİ Parti) Adayı Ekrem İmamoğlu, “31 Mart’ta inşallah başarıyı elde edip güzel günlere kavuşacağız. Bu yolda Eyüp Sultan Belediye Başkan Adayımız Sayın Emel Bilenoğlu’nun en başarılı belediye başkanı olmasını diliyorum. Kadınlarımız her mecra da bizimle olmalılar, iki adım arkamız da değil tam yanımızda durmalılar. Çünkü biz İstanbul’un tüm oylarına talibiz” dedi.

BİLENOĞLU: “EYÜPSULTAN İÇİN BENİM BİR EMELİM VAR”

Daha sonra kürsüye çıkarak konuşma yapan Eyüp Sultan Milli İttifak Adayı Emel Bilenoğlu, neden belediye başkanı olmak istediğini şu sözlerle ifade etti; ‘Kadınlarımız Pazar dışında hiçbir sosyal alanda faaliyet gösteremiyor. Gençlerimiz spor, sanat yapacaklarına, bilimle alakadar olacaklarına maalesef yozlaşma ve uyuşturucunun batağına düşüyor. Yeşiller griye, kültür yozlaşmaya, tarih yok olmaya doğru gidiyor. Yani tüm renkler birbir kirleniyor. İşte bu nedenle Eyüp Sultan için benim bir emelim var. Eyüpsultan'da umudun ve sevginin ışığını birlikte yakacağız. Eyüp Sultan'ı İstanbul'un gülen yüzü yapacağız" şeklinde konuştu ve projelerinden bahsetti.

İŞTE EMEL BİLENOĞLU’NUN PROJELERİ

"Belediyede Kadın Müdürlüğü Açacağız"

Kadınların emeklerini varedebilecekleri merkezlerin sayısını artıracaklarını belirten Bilenoğlu, "Eyüpsultan'da kadın olmak ayrıcalıklı olacak. Sosyal alanda kadınların daha fazla yer alması için her alanda destek vereceğiz. Belediyede kadın sorunlarını ve ihtiyaçlarını karşılamak için kadınlara özel müdürlük kuracağız. Müdürlükte tüm personel kadınlardan oluşacak. Belediyede daha fazla kadın istihdam edeceğiz. Her mahalleye kreş açacağız. Bu bizim işimiz, biliyoruz. Belediyede olmayan hizmet alanları yaratarak hem okuyan hem çalışan gençlere yarı zamanlı iş imkânları sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

"Gıda merkezleri oluşturacağız

Emel Bilenoğlu; Eyüpsultan'da gıda merkezleri açacağız. Bu projeyle Eyüpsultan halkı gıda ihtiyacını sağlıklı, kaliteli ve ucuz olarak karşılayacak. Bu merkezin ürün teminini Anadolu'nun bütün yörelerinden sağlayacağız. Burada yaşayan her insan kendi bölgesinde üretim yapmaya teşvik edilecek. İstihdam alanları oluşturacak üreticiye yerli tohum desteği sağlayacağız" dedi.

"Köylerde Çiçek Yetiştireceğiz"
Köydeki vatandaşların refah düzeyini yükselteceklerini belirten Emel Bilenoğlu, "İlçedeki 7 köyümüzde yanlış politikalar sonucunda bitmek üzere olan hayvancık ve tarım alanlarını teşvikler ve iyi tarım uygulamalarıyla yeniden canlandıracağız. Her sene Hollanda her yıl Türkiye'den 45-50 milyon Euro değerinde çiçek satın alıyor. Bizim 7 köyümüzde çiçek yetiştireceğiz. Çiçekleri önce ülkemize sonra da yurt dışına satarak köylümüzü daha refah bir hayata kavuşturacağız" diye konuştu.

“Kentsel Dönüşüm İstemiyoruz. Yerinde Dönüşüm İstiyoruz”

Eyüp Sultan'a asla ihanet etmeyeceklerini söyleyen Bilenoğlu, "Mülkiyet ve kentsel dönüşüm problemi Eyüpsultan'ın her mahallesinde ayrı ayrı var. Biz kentsel dönüşüm istemiyoruz, yerinde dönüşüm istiyoruz. Dönüşümle ilgili mahallelerin kültürel yapısı, tarihi dokusu, coğrafi verileri dikkate alınarak kimse mağdur edilmeden bu sorunları bir bir çözeceğimize söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

“İnanç turizmini Canlandıracağız”

Eyüp Sultan Cami'nin yanındaki hamamı açacaklarını dile getiren Bilenoğlu, "İlçemiz inanç turizmine çok müsait. Maalesef inanç turizmi ilçemizde yeteri kadar yapılmıyor. Eyüp Sultan Cami en kutsal hazinelerimizden biridir, bu hazineye sahip çıkacağımıza ve inanç turizminde hak ettiği yere getireceğimize söz veriyoruz. Caminin yanındaki 12 senedir açılamayan hamamı biz açacağız. Haftada bir gün halk günü yaparak hamamı açacağız" dedi.

“Mahalle Geleneğini Tekrar Canlandıracağız”

Mahallelerin çoğunda toplanma alanı olmadığını aktaran Bilenoğlu, "İlçemizin bütün mahallelerinde kültürümüzün bir parçası olan meydan geleceğini yeniden oluşturacağız. Bu mahallelerimizin kültürel ve sosyal alanları haline gelecek olan meydanlarımız insanların zor zamanlarda da toplanma alanı olacak" ifadelerini kullandı.

“Amatör Spor Kulüplerine Destek Vereceğiz”

Eyüp Sultan'dan sanatçı, sporcu ve bilim insanı çıkaracaklarını söyleyen Bilenoğlu, "Spor, kültür ve sanat ilçemiz genelinde faaliyet yürüten amatör spor kulüplerine destek vereceğiz. Hiçbir spor kulübünün sahasını elinden almayacağız. Söz veriyorum Eyüpsultan’dan sanatçı, sporcu ve bilim insan çıkaracağız" dedi. Fidan Uğur- Gamze ÜNLÜ / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi