Bugün geldiğimizi noktada bu dilin, bir kadın olmanın, yaklaşımlarımızın halk nezdinde büyük ilgi gördüğünü ve siyasette bu dile ve bir kadına hiçte alışık olmayanları fazlasıyla korkuttuğunu görüyorum.

Bu korku sonucunda da panik bir şekilde, siyaset etiğinden uzak bazı yolların seçilip, uygulanmaya çalışıldığını görüyorum. Bu çabaların rakibini zayıflatacağını düşünerek rakibinin meclis üyesi adaylarına telkin, baskı ve çeşitli vaadlerle vazgeçirmeye uğraşmaya varan bir noktaya geldiğini görüyorum. Ancak bu çabalar ben ve burda bulunan meclis üyesi adayı arkadaşlarımızın çıktığımız yolda ne kadar doğru bir duruş sergilediğimizi ve bu yolumuzun bizi başarıya ulaştıracağını görüyoruz.

Bizler bugün burda birbirine kenetlenmiş bir ekip olarak bir söz veriyoruz;

“BİZ SİYASİ OYUNLARIN BİR PARÇASI OLMAYACAĞIZ, BU KİRLİ OYUNLARA ALET OLMAYACAĞIZ! SİYASETTE FARKLILIKLARIMIZI ORTAYA ÇIKARAN DEĞİL FARKLILIKLARIMIZI ZENGİNLİK OLARAK GÖREN VE HERKESE EŞİT HİZMET GÖTÜRMEYİ KENDİNE İLKE EDİNMİŞ SİYASETÇİLER OLARAK SİZE SÖZ VERİYORUZ BAŞARACAĞIZ VE EYÜPSULTAN’A KÖKLERİNDEN GELEN SEVGİ DİLİNİ HAKİM KILACAĞIZ. “


Son olarak bizim siyasetteki bu görüşümüzü, duruşumuzu ve ilkemizi kendi ile bağdaştıramıyanlar ayrılıp kendi yollarına gitmeleri hepimiz adına, geleceğin Eyüpsultan’ı adına bir şans olmuştur. Çünkü bizler, inandığı yolda yürümeyi kendine hayat felsefesi edinmiş, idealleri, inançları ve partisi uğruna mücadelesinden asla taviz vermeyenleriz. Pir Sultan Abdal’ın felsefesini destur edinip “Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” diyenleriz biz! Cumhuriyet Halk Partisinin neferleri olarak bizler çok köklü, gelenekleri olan birbirine bağlı bir aileyiz.

Rumelili yoldaşlarım, kardeşlerim ihaneti de ihanetçiyi de çok iyi bilirler çünkü bu ülkenin topraklarına güneş 1881 yılında Rumeli’den, Selanik’ten doğdu. Rumelili kardeşlerimin iradesine kimse ipotek koyamaz onlar kendi iradeleriyle kendi yürekleriyle tercihlerini yaparlar.

Söylediğimiz sloganın tam da yerini bulduğu bir süreci yaşıyoruz:

“Artık Eyüpsultan’da aile olma zamanı”

Tüm hızımızla, var gücümüzle Mart’ın sonundaki bahara koşmaya devam ediyoruz.

Eyüpsultanımızı çok seviyorum ve sonsuz saygılarımı sunuyorum. 

Emel BİLENOĞLU

Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı

Editör: Haber Merkezi