Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Huzur Toplantısı’na Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Toplantı öncesi Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun katılacağının duyurulmasına rağmen, yerine Başkan Vekili Mahir Çelik katıldı.

Vatandaşın sorunlarına yerinde çözüm bulmak ve bilgi alışverişinde bulunmak için istek ve taleplerin iletildiği toplantıda, katılımcıların çoğu emniyet açısından bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade ederek, belediyeyle ilgili sıkıntılarını dile getirdi. Başkan Kerimoğlu’nu toplantıya gelmediği için eleştiren katılımcılar, Başkan Kerimoğlu’nun halktan kopuk olduğunu öne sürerek şikayetlerini dile getirdi. Yerel yöneticilerin şeffaf yönetim anlayışına sahip olması gerektiğini belirten katılımcılar, halkla birlikte daha fazla toplantı yapılması gerektiğini vurguladı.



ÇETİNER: ELEŞTİRİN, HEP BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETELİM

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, ilçedeki hırsızlık, can kaybı, kumar, mülteci sorunu, kaçak içki, huzur bozan kiralık evler, kayıt dışı araç kiralama, valeler, AVM’ler, asayiş ve terör konularında yapılan çalışmalarını anlattı. Çetiner, suça sürüklenen çocuklar ve koruma yöntemleri hakkında da bilgi verildi.

Bakırköy’de komşuluk ilişkilerinin çok zayıf olduğunu ifade eden Çetiner, Bakırköy’ün 39 ilçesi olan İstanbul’da can ve mal güvenliği açısından 10. sıraya yükseldiğini belirterek, “Elimizden geleni yapıyoruz. Arkadaşlarımızla 7/24 Bakırköy’e hizmet ediyoruz. Lütfen bir eksiğimiz varsa söyleyin. Eleştirin ki hep birlikte çözüm üretelim” dedi.

Kaymakam Adem Öztürk yaptığı konuşmada, vatandaşın can ve mal güvenliğiyle ilgili yaptıkları çalışmalardan dolayı Emniyet Müdürü Çetiner başta olmak üzere tüm emniyet mensuplarına teşekkür etti.



“Çalışmalarımızı sosyal medyadan takip edin”

Katılımcıların eleştirileri karşısında zor durumda kaldığı gözlenen Başkan Vekili Mahir Çelik, “Belediyemizin çalışmalarını sosyal medyadan takip edin” diyerek savunmaya geçince katılımcılardan yükselen “Hakkımı helal etmiyorum” cümlesi toplantının gerilmesine neden oldu.
Sakızağacı Mahallesi’nden toplantıya katıldığını ifade eden bir vatandaş, Başkan Kerimoğlu’nun ‘danışman’ görevi verdiği idarecilerinin lakayıt ve gayri ciddi tavırları olduğunu ileri sürerek tepkisini gösterdi.



Osmaniye Mahallesi Muhtar Azası, Bakırköy’de nüfusun geniş bir kesimini oluşturan emekli ve yaşlıların çay içip sohbet edecekleri bir mekanın olmadığını ifade ederek Kaymakam Adem Öztürk’e belediyeye iletmesi konusunda destek istedi.

Toplantıya katılan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Genel Başkanı Ramazan Baş, ilçedeki kaldırım sorunlarının engelliler açısından gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, engelli geçişlerine araç park edenlere cezai yaptırımların olması gerektiğini, yalnızca engellilerin değil hamile ve yaşlı vatandaşların da büyük sorunlar yaşadığını söyledi.

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi