3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bakırköy Efendim Restoran sponsorluğunda Bakırköy Kent Konseyi aracılığıyla düzenlenen etkinliğe,  Amiyotrofik Lateral Skleroz Motor Nöron Hastalığı Derneği (ALS-MNH), Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER), Nakipoğlu Eğitim Kültür Sanat Vakfı (NEKSAV), Türkiye Sakatlar Derneği Bakırköy Şubesi (TSD), Turkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), Kas Hastalıkları Derneği (KASDER), Türkiye Beyaz Ay Derneği (TBD) ve Bakırköy Zihinsel Engelliler Derneği (BAZADER) üyeleri aileleriyle birlikte katıldı.

KENT KONSEYİ SİYASET ÜSTÜ BİR YAPIDIR

Kısa zaman içinde olsa engellilerin kendileri için zaman geçirmesini ve eğlenmelerini amaçlayarak böyle bir etkinlik yapmayı düşündüklerini söyleyen Bakırköy Kent Konseyi Genel Sekreteri Halim Kızılırmak, Kent Konseyi’nin siyaset üstü olduğunu ve artık kentin sesinin konsey aracılığı ile daha çok duyulacağını söyledi.

Belediye Kanunu içerisinde kurulan Kent Konseyi’nin Belediye Meclis çalışmalarına halkın ve çevrenin bileşeni olarak projeler götüreceğini, ilçede yapılması düşünülen kültür, sanat ve eğitim alanında ki çalışmalara katkı sağlayacaklarını ve kurmayı planladıkları Gençlik, Çocuk ve Mahalle Meclisleri ile kente dair istenen projeleri birlikte çalışarak hayata geçireceklerini söyledi.

ENGELLİ DOSTU EFENDİM RESTORAN

Öncelikle Bakırköy Kent Konseyi’nde siyasetten uzak bir yapının oluşturulmasını hedeflediklerini belirten Halim Kızılırmak, böyle bir günde kendilerine sponsor olan engelli dostu Efendim Restoran işletme sahibi Aydın Aydemir‘e plaket vererek teşekkür etti.

Sırasıyla söz alan katılımcı dernek temsilcileri, bir gün değil her gün hatırlanmak istendiklerini ve herkesin bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini söyleyerek, “Engelsiz Bakırköy” için çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Bakırköy Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Nurgen Eryavuz’da, kendilerine destek veren tüm dernek temsilcilerine teşekkür ederek, hep birlikte çalışacaklarını ve engelsiz Bakırköy için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi