BAŞAKŞEHİR- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyledüzenlenen yemekte her zaman engelli vatandaşımızın yanında olduğunu kaydedenBaşakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Engellilik yalnızca engellilerin ve onların ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık problemi değil, toplumsal yönleriyle hepimizi çok yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durum” olduğunu söyledi.Başakşehirli engelli vatandaş ve ailelerinin bir araya geldiği yemeğe Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başkan Yardımcıları SebahattinKayas ve Hasan Basri Gül, Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Serkan Sert ve çok sayıda vatandaş katıldı. Farkındalık çalışması adına halk eğitim merkezlerinde işaret dili eğitimi alan Otizmli Ferhat Sezgin de işaret diliyle katılanların engelliler gününü kutladı.

‘PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ’

Gecede konuşan Başkan Yasin Kartoğlu, Başakşehir’de yaklaşık 2 bin 500 civarında kayıtlı engelli yaşadığını belirterek,” Bunlardan 1.000 kişi süreğen engelli (yani kronik hastalığı olan), diğer 1.500 kişi de 5 engel grubu içerisinde yer almaktadır. Onların hayatını kolaylaştırmak için, başta sosyal ve ekonomik hayat olmak üzere her alanda daha fazla yer almaları için alt yapı oluşturuyor, sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.

‘ENGELSİZ BAŞAKŞEHİR’

“Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı blok ve apartman girişlerine, okullar ve diğer kamu kurumlarının girişlerine, yaya ve kaldırım geçitlerine, parklara rampalar yaparak engelsiz hale getirdiklerini ifade eden Kartoğlu,”Cadde ve sokaklarımıza sarı çizgili uyarıcı yol yaptık. Talep doğrultusunda bazı binalarımıza engelli asansörleri yaptık.2009 yılında başlayan çalışmalar neticesinde ilçe genelinde 180 binaya engelli rampası yaptık. Ayrıca Engellilerin eğitimi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’nin en büyük Engelli Rehabilitasyon Merkezi olacak olanEngelli ’nin temelleri atıldı. İnşallah 2018 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak” diye konuştu

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi