Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kakaç Köyü’nde geçen yıl muhtarlık tarafından Taziye ve İmam Evi inşaatı başlatılmış, bütçe yetersizliğinden dolayı yapımı durmuştu. Kars Valisi Türker Öksüz tarafından verilen talimat doğrultusunda Kars Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç tarafından Taziye ve İmam Evi İnşaatı devralındı. Kaymakamlık ve Kakaç Köyü Derneği’nin iş birliği ile başlayan inşaat çalışmalarına ayrıca hayırsever vatandaşlarda katkıda bulundu. Yapımı yeniden başlayan Taziye ve İmam Evi inşaatı kısa sürede tamamlanarak, açılış töreni gerçekleştirildi.

Alt katı taziye evi, üst katı ise imam evi olarak kullanılacak olan binanın yapılan açılış töreninde Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, Arpaçay İlçe Meclis Üyeleri Cengiz Çobanoğlu, Nedi Ekinci, Kakaç Köyü Muhtarı Beyzade Şimşir, Eski muhtar Metin Nizamettin Işık, Kakaç Köyü Derneği Başkanı Şemistan Papakçı, Başkan yardımcısı Vural Papakçı, NZR Tekstil’den Sükan Nazar ve Erkan Nazar, Barış Matbaa Sahibi Adnan Papakçı'nın yanı sıra Yusuf Demirci, Semih Taşdemiroglu, Engin Yalcin, Eyüp Erdem ve Mustafa Çakar yer aldı.

ORTAYA GÜZEL BİR ESER ÇIKTI

Açılış programında konuşan Kaymakam Abdil Koç, ‘’Kakaç taziye evini Sayın Valimizin talimatıyla devir aldık, yaz boyu çalışarak kısa sürede yapımını tamamladık. Yapım maliyetinin büyük bir kısmı Kaymakamlık ödeneğinden karşılandı ama Kakaç Köyü Derneği ile İstanbul’da bulunan hayırseverlerin de maddi anlamda destekleri oldu. Böylece bir anlamda devlet vatandaş işbirliği ile ortaya güzel bir eser çıktı. İmam evimiz sayesinde en yakın zamanda imam hatip atamasının yapılmasını ve ezan sesinin serhat köyümüzde tekrar duyulmasını bekliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi