Esenyurt Belediyesi Güzelyurt Kültür Merkezinde düzenlenen Erzurum Aşkale ilçesi Saptıran Köyü Dayanışma yemeğine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Saptıran Köyü Dernek Başkanı Zafer Demir ve Erzurumlu vatandaşlar katılım sağladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Saptıran Köyü Dernek Başkanı Zafer Demir, “Erzurum’a, Erzurumlu hemşerilerimize ve Esenyurt ’ta ikamet eden tüm vatandaşlarımıza hizmet etmekten asla geri durmayan Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.



Başkan Kadıoğlu; “Daha güçlü bir meclise sahip olacağız”


Güzelyurt Kültür Merkezinde Erzurumlu vatandaşlar ile bir araya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Ülkemizde 1921’de bir anayasa yapıldı. 1924’te bir anayasa daha yaptılar. Bu iki anayasada da kimse neler olduğunu bilmiyor. Bu anayasalarla inancımızda ki bazı değerleri kaldırdılar, yaşam tarzını değiştirdiler. Ecdadımızın neler yaptığını bilmeyelim diye, 1000 yıl bu topraklarda nasıl hüküm sürdüğümüzü bilmeyelim diye kültürümüzü değiştirdiler. Ezanımızı Türkçeleştirdiler. Bu millet kendi benliğinden asla vazgeçmedi. Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü partili cumhurbaşkanıydı. 1938’de Mustafa Kemal Atatürk vefat ettiğinde daha defnedilmeden İsmet İnönü apar topar Ankara’ya gidip Cumhurbaşkanı oldu. Bununla da kalmayıp Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e cenaze töreni bile yapmıyorlar” dedi.



“Ülkemizi bir gecede felakete sürüklediler”

Sözlerine devam eden Başkan Kadıoğlu, “ 1982’de bir darbe yapıp ardından da yeni bir anayasa yaptılar. Bu anayasa askeriyeye göre yapılan bir anayasa idi. Çünkü Cumhurbaşkanlığı koltuğuna hep askeriyeden birinin geleceğini düşünüyorlardı. Buna karşın millet hep kendi adamını seçti. Şuanda bu anayasaya göre yönetiliyoruz. Cumhurbaşkanı vatana ihanet dışında asla sorgulanamıyor. Ülkemizi bir gecede felakete sürüklediler. Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bir Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yine dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e anayasa kitapçığını fırlatmıştı. Bu yüzden o gece bankada paralar hortumlandı. Faizler yüzde binlere ulaştı. Gecelik repo 750-1000 TL arası idi. Daha sonra sizler 2002’de Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakan yaptınız. Ülkenin kalkınmasını sağladınız veIMF’ye olan borcun bitmesini sağladınız. Şimdi ise yeni bir anayasa ile birlikte cumhurbaşkanını yaptığı her işten sorumlu hale getireceksiniz. Daha güçlü bir meclise sahip olacağız. 16 Nisan’da yeni bir tarih yazacaksınız” dedi.



Konuşmaların ardından Saptıran Köyü Dernek Başkanı Zafer Demir, Başkan Kadıoğlu’na plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından Erzurum Bar ekibi yöresel halk oyunlarını sergiledi.
 

Editör: Haber Merkezi