KADINA KALKAN ELLER KIRILSIN

Esenler İYİ Parti İlçe başkanı Recep Özkan ve yönetiminin düzenlediği 5 Aralık Kadın Hakları konulu yemekli programa ilgi büyüktü. Programa İlçe Başkanı Recep Özkan, İlçe Başkan Yardımcıları Hacer Kazan , Ayşegül Erdoğan, Erol Aydın Baş ve üyeler eşlik etti.

Kadın haklarının önemine değinen İlçe Başkanı Recep Özkan şunları söyledi: “Sizleri bir arada görmek, hem partimiz adına hem de başkanlığımız adına gerçekten mutluluk verici. Türk kadını liderimiz Atatürk sayesinde seçme ve seçilme hakkını, bugün modern toplum olarak nitelendirdiğimiz ülkelerin tamamından önce elde etmiştir. 1934'ten bugüne 84 yıldır bu hakkı kullanan kadınlarımızın 5 Aralık Kadın Hakları Günü kutlu olsun. Ayrıca kadınlarımıza, kız çocuklarımıza şiddet uygulayan, insanı duygular taşımayan o yaratıklara lanet olsun. Kadınlarımıza kalkan eller kırılsın.”

BELEDİYELERİN KANUNDAN HABERİ YOK

Etkinlikte bir konuşma yapan İlçe Başkan Yardımcısı Hacer Kazan ise şunları söyledi: “Bizim burada toplanmamız kadın hakları gününün yanı sıra şiddete hayır demek amaçlı.  Sesimizi duyurma açısından her etkinliği önemli buluyorum. Bir yıl içerisinde İstanbul genelinde 216 kadın öldürüldü. Bu kadınlarımızın üçte ikisi eşleri ve sevdikleri tarafından öldürülmüştür. Bu öldürmenin amacı da kadınlarımız ya ayrılmak istemiştir, ya boşanmak istemiştir. Kadınlara sahip çıkma açısından sözde devletimiz sığınma evleri açıyor. 5393 sayılı yasaya göre nüfusu 100 bini geçen her ilçenin kadın sığınma evi açma zorunluluğu var. Fakat belediyeleri arayıp sorduğumuzda çoğu belediyenin bundan haberi dahi yok. Bugün İstanbul genelinde sadece 5 kadın sığınma evi var. Kadınlarımız bu kadın sığınma evine girebilmek için müracaat ettiklerinde sıra beklerken hatta devletten koruma almışken katledildiler.”

Elizan Altunufağı / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi