T4 Habipler-Topkapı Tramvay hattının Sultançiftliği durağı çevresinde insanlara yönelttiğimiz, ‘’Yolun dar olması trafiği nasıl etkiliyor, konu hakkında ne düşünüyorsunuz?’’ sorusu bir çok şikayeti beraberinde getirdi. Sultançiftliği'nde oturan vatandaşlar ve yol üzerindeki esnafın söylediklerine göre, '' Minibüsçülerin sağa çekmeden yolun ortasında yolcu indirip-bindirmesi '' trafiği iyice kitliyor. Zaten dar olan yolun kenarlarına arabaların park etmesiyse cabası. Tramvay hattı yolun üstünden değilde, keşke altından geçseydi diyenlerin sayısı oldukça fazla. Ayrıca bölge insanının bir isteğide yol üzerinde bir üst geçidin bulunması. Trafik kazalarının oldukça yoğun olan bölgede halk çözüm bekliyor.

‘ÇOK SAYIDA KAZA MEYDANA GELİYOR’

Bölgede yaşayan bir vatandaş yol üzerinde oluşan trafiğe dikkat çekerek, ‘’ Yol zaten dar, birde araçlar park edince iyice daralıyor. Üstüne minibüsler yolun ortasında yolcu alıp, indiriyor derken, yol üzerinde hep bir yoğunluk söz konusu. Yolun bir kısmınıysa tramvay kaplıyor, bunu yerin altına almaları lazım ki trafik rahatlasın.  Şurada bir üst geçit bile yok. Haftada bir iki kez muhakkak trafikten kaynaklı olaylar, kazalar meydana geliyor’’ diye belirtti.

‘DENETLEME YOK, BAKAN YOK, İLGİLENEN YOK’

Bölgede iş yeri bulunan bir esnaf, daha önce kaç kere şikayet etmelerine rağmen hiç bir işlem yapılmadığından bahsettiği yol hakkında, ‘’Tramvayın yolun altında olması bizim için daha avantajlı olurdu, hem yolun üzeride canlanırdı. Buradaki esnaflarında ekstra geliri olurdu. Örneğin bizim malzemelerimiz geliyor, kaldırıma koymak zorunda kalıyoruz. Burası aynı zamanda hastane önü olduğu için ambulans geliyor, geçemiyor mesela. İyice sıkışıyoruz. Zaten dar olan yolun çift tarafına da araçlar park ettiği için daha çok sorun yaşıyoruz. Kazalar oluyor. Burada trafik ışıkları var kimse dinlemiyor, kamerada olmadığı için cezasıda yok zaten.  Minibüsler deseniz yolcularını sağa çekmeden, yolun ortasında indirip-bindiriyorlar. Denetleme yok, bakan yok. Esnaflar olarak şikayette ettik ama hiç ilgilenen olmadı. Özellikle kamera sisteminin bu yola gelmesini çok istiyoruz’’ dedi.

TOLGA ÖZDEMİR- TUĞÇE HUY/ KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi