Zeytinburnu’nda yüksek imar fiyatlarına rağmen, bütçenin düşük tahmin edilme sebebini soran Düzgün, hazırlanan bütçe kitapçığında yer alan müdürlükleri sıraladı.

“Sivil Savunma Müdürlüğü bütçesi aynı kalmış, Özel Kalem Müdürlüğü bütçesi %18, Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesi %25, Bilgi İşlem Müdürlüğü bütçesi %12, Yazı İşleri Müdürlüğü bütçesi %25, Teftiş Kurulu Müdürlüğü bütçesi % 25, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Bütçesi %10, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bütçesi %15  artmıştır” diyen Kaya, Fen İşleri ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bütçesinin %10  düşüş gösterdiğinin altını çizerek, “Zeytinburnu’na daha az mı yatırım yapmayı planlıyorsunuz” dedi.

Sağlık İşleri Müdürlüğü Bütçesinde hiçbir artış ve azalış görülmediğini, çalışan personele yönelik bir zam artışı olmadığını, defalarca söylemelerine rağmen bir hasta nakil aracı almadıklarını, hasta ve yaşlı vatandaşların minibüs ve taksi ile hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını belirten CHP’li Meclis Üyesi Düzgün Kaya, evde vefat eden yurttaşlar için de belediye doktoru olmadığından dolayı da cenazelerinin saatlerce evlerinde kaldığını belirtti. “Vicdanınız rahat mı” diyerek, bu kadar büyük bir bütçeye sahip bir belediyrnin kadro olmasına rağmen bünyesinde doktor çalıştıramadığına anlamveremediğini ifade ederek, “Neden bu sorunları görmezden geliyorsunuz” dedi ve yaşanan aksaklıkları anlatmaya devam etti.

 Sosyal Belediyecilik anlayışının bu olmadığını belirterek eleştirilerine devam eden Düzgün Kaya, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bütçesinin artışı aldığı halde hala çalışan anneler için bir kreş yapılmayışını CHP Gurubu olarak söylemekten bıktıklarını,  yöneticilerin ise yapmamak için hala direndiğini söyleyerek, “Direnin bakalım nereye kadar bu yolun sonu” diyerek zehir zemberek açıklamalarını sürdürdü.

CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Düzgün Kaya açıklamalarına şu şekilde devam etti. “Temizlik İşleri Müdürlüğü bütçesi bir önceki seneye göre yaklaşık %2 artışla 58 milyondan, 59 milyon 500 bin TL’ye yükselmiş. Ülkemizdeki İstatistik Kurumu’nun enflasyon beklentisi % 12 olmasına rağmen temizlik işlerini nasıl 59 Milyon 500 Bin TL ye ihale edeceksiniz? İşçiye zam yapmayacakmısınız? Mazotun, benzinin ve yedek parçanın artışlarını göz önünde bulundurmayacakmısınız? Bir önceki yıl yaptığınız ihaleleri neden fazla fiyata verdiniz?  Mademki bu fiyatlara yapılıyordu, ihaleyi alan firma enflasyon oranının girdi fiyatlarının yükselmesine rağmen bu işi nasıl kurtaracak? Buradan işi layıkıyla yapmayacak anlamı çıkar yada önceki yıl ihale bedeli fazlasıyla şişirilmiş sonucu çıkar. Bunları burada Halkın Meclisi’nde dile getirmek zorundayız tabiî ki” ifadelerini kullandı.

 Zabıta Müdürlüğü bütçesinin de yaklaşık %10 artış göstegösterdiğini ve bu artışa anlam veremediğini söyleyen Düzgün Kaya, “Sebebini açıklarsanız Zeytinburnu halkı memnun olacaktır. Bütün caddeler, sokaklar ve kaldırımlar işgal altında. Sanki Mısır Çarşısı’nda geziyoruz. Mültecilerin açmış olduğu işyerleri nekadar denetleniyor şüphe içersindeyim. Birçok esnafımız mültecilerin açmış oldukları işyerleri yüzünden haksız rekabet karşısında ezilmekteler. Düşünün bir bakkalda pakette satılan sigaralar, fiyatı belli olan ürünler ama diğer yanda mültecilerin işyerlerinde ne olduğu belli olmayan sağlıksız ürünler, tütün, içki ruhsatı olmamasına rağmen satılan içkiler. Bu zabıta ne iş yapar?” diyerek devam etti.

Ak Parti Belediye Meclis üyelerine ve meclisi izleyen Belediye Başkanı Murat Aydın’a, “Zeytinburnu’nu güllük gülistanlık bir hale getirdiniz sizi tebrik ederim” diyen Düzgün Kaya, “Esnafımız siftah yapmadan dükkan kapatıyor. AKP hükümeti ve belediyeler vatandaşın hayati ihtiyaçlarına zam üstüne zam yapıyor. Vatandaş çaresizlikten inim inim inliyo. Vergi barışından faydalanan esnafımız ve halkımız taksitlerini ödeyemez hale gelmiştir. Onun içindir ki halkımızın ödediği her bir kuruşun takipçisi olduk ve olmayada devam edeceğiz.  Konuşmama son vermeden önce bütçeyi savurganca, hoyratça heba etmeyiniz. Yoksa fakirin fukaranın ahı üzerinizde olacaktır” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi