Yeni öğretim yılı dolayısıyla Eyüp Belediyesi’nin ilçedeki öğrencilere sunduğu kırtasiye malzemesi desteği kampanyası bu yılda devam etti. Asım’ın Nesli İmam Hatip İlkokulu’nda kampanya dolayısıyla gerçekleşen programa Eyüp Belediye Başkanı  Remzi Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü katıldı. Aydın,  programda öğrencilerin bu yıl da yanlarında velileri olduğu halde, kimlikleri ile ilçedeki anlaşmalı kırtasiyelere giderek istedikleri malzemeleri alabileceklerini söyledi.

Dört yılda 150 bin öğrenciye kırtasiye desteği

Belediye olarak eğitime özel önem verdiklerini belirten Eyüp Belediye  Başkanı Remzi Aydın şöyle devam etti; “Eğitimle Asım'ın nesillerini yetiştiriyoruz, sağlam nesiller yetiştiriyoruz. Eyüp'teki her okulumuzda sayısız çalışma yapıyoruz. Kırtasiye desteği projemizle de hem şehir ekonomisine katkıda bulunuyoruz, hem de öğrencilerimiz ve velilerimizin istedikleri kırtasiyeden istedikleri malzemeleri almalarını sağlıyoruz. Bu sene yine ilkokullarımız için 30 TL, ortaokullamız için de 45 TL limit belirledik. İlçemizdeki 61 okulda okuyan 37 bin öğrencimiz bu destekten faydalanacak. 4 senede yaklaşık 150 bin öğrencimizin kırtasiye ihtiyacını da karşılamış oluyoruz.”

‘Türkiye’ye örnek olabilir’

Aydın, programın ardından bir kırtasiyeyi ziyaret etti. Burada bilgisayar başına geçen Başkan Aydın öğrencilerin kayıtlarını alarak kırtasiye malzemelerini verdi. Kırtasiye dükkanının sahibi Özkan Altunoğlu ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti; “Biz çok memnunuz. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bizim için Eylül ve Ekim ayları bayram havasındadır. Eskiden çok kötü geçiyordu bu günler. Artık işyerimize yatırımlarımızı daha cesur yapıyoruz. İlçe esnafı kazanıyor. Anadoludaki esnaf arkadaşlarımız bize bu projeyi soruyor.  Onlara belediye başkanlarıyla görüşmelerini tavsiye ediyoruz. İnşallah Türkiye'ye yayılacak bir proje.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi