Fatih'te yapılan mahalle delege seçimlerinin ardından seçilen delegelerin ağırlandığı kahvaltılı toplantıda söz alan CHP Fatih ilçe Başkanı ve başkan adayı Soner Özimer, kahvaltıya katılan tüm delegelere yönelik bir teşekkür konuşması yaptı. Fatih'te tüm mahallelerde delege seçimlerini tamamladıklarını ve seçimlerin tamamen demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirten CHP Fatih İlçe Başkanı Özimer, örgütümüz, emek veren, her koşulda ve her yerde partisine omuz veren arkadaşlarımızı delege olarak seçti. 400 delegemiz seçildi. Seçilen arkadaşlarımızla daha yakından bir araya gelmek amacıyla bu kahvaltıyı organize ettik. İktidar hedefiyle çıktığımız yolda seçilen tüm arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. İki yıldır ilçe başkanlığı yapıyorum. Evliyim, iki çocuk babasıyım. Mali Müşavirim. 18 yaşından beri siyasetin içinde olsam da  2004'te aktif olarak siyasete başladım.

Sol bir geleneğe sahibiz. 2004 yılından beri meclis üyeliği, grup başkanvekillikleri ve İBB meclis üyeliği  yaptım. Şimdi ilçe başkanlığı ve meclis üyeliği görevimi sürdürüyorum. İlçe başkanlığı tek başına bir anlam ifade etmez. Yönetim kurulu üyelerimiz, kadın ve gençlik kolları üyelerimiz ve partimize gönül veren arkadaşlarımızla bir bütünüz. Bu bütünlük içinde iki yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Benimle yol yürüyen ve bundan sonra da yürüyecek tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum' dedi.

‘Başladığımız işi yarım bırakmayacağız’

İlçede yaptıkları çalışmalarda birlik ve beraberliğe önem verdiklerini belirten Özimer,  'Biz partimizin iktidar olmasını istiyoruz. Sadece yerelde değil Türkiye genelinde hedefimizi bu şekilde koyduk. Fatih'te uzun zamandır yapamadığımız yapalım ve belediyeyi alalım dedik. Örgütümüze verdiğimiz en büyük sözümüz bu. Bu sözümüzün arkadasındayız ve bu hedefimizle bir kez daha arkasındayız. Bizler Atatürk'ün çocuklarıyız ve başladığımız hiçbir işi yarım bırakmayız. İşte bu yüzden adayım. Tüm örgütümüzün ortaya koyacağı çalışmayla iktidar olacağız. Yer yer eleştirildiğimiz taraflarımız olabilir. Cumhuriyet Halk Partililer, eleştiriye açık ve eleştirinin ilerleteceğine inanan kadroların yer aldığı bir partidir' diye konuştu.

‘Partimiz adalet ve demokrasinin teminatıdır’

İki yılda yapılan çalışmalarla ilgili ilçe delegelerine bilgi veren CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, 'ilçemizin aracı yoktu. Bu aracı temin etmek için bir dayanışma yemeği düzenledik. İmkanı olan arkadaşlarımız tüm desteklerini verdiler ve aracımızı aldık. Bulunduğumuz Tarihi Yarımada hakettiği yönetimle yönetilmiyor. Tüm dünyanın gözü Tarihi Yarımada üzerinde. Yerel yönetim maalesef Tarihi Yarımada'nın değerini bilmiyor. Tarihi Yarımada'ya hak ettiği değeri verecek olanlar sosyal demokratlardır. Tarihi Yarımada'yı ayakta tutacak en önemli şey turizmdir. Ancak bölgemizde turizm şu an can çekişmektedir. Turizmin gelişmesi için bölgedeki tüm halkımızla görüşmelerimizi yapıyoruz. Fatih'in dokusu gittikçe değişiyor.

Yerli esnaf artık Fatih'ten göçüyor. Tabelaların neredeyse tamamı Arapça. Bu geriye gidişin önüne geçmek için Fatih Belediyesi meclisinde halkımızın sorunlarını her fırsatta dile getiriyoruz. Bir referandum sürecini geçirdik. Bizler Fatih'te bu süreçte çalınmadık kapı bırakmadık. Eminönü Meydanı'nda yaptığımız 'Hayır' çalışmalarında tüm zorluk ve engellemelere rağmen çalışmalarımızı başarıyla sürdürdük. Adalet Yürüyüşü'nde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile omuz omuzaydık. Genel Başkanımızı bir gün bile yanlız bırakmadık. Çünkü ülkemize gerçek adaletin ancak Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında geleceğine inanıyoruz. Haksızlıkların olmadığı, özgür ve demokratik bir ülke istiyorsak, tüm haksızlıklara karşı duran, nerede bir mağdur varsa onun yanında olan partimizi iktidara taşımalıyız. Bunun için ben başta olmak üzere tüm örgütümüzün var gücüyle çalışacağından hiç kimsenen şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle bana verdiğiniz tüm destekleriniz için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum' dedi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi