CHP Fatih İlçe Başkanlığı 16 Nisan'da gerçekleşecek referandumda 'Hayır' denilmesi için  çalışmalarını başlattı. Bu amaçla CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun kampanya çalışmaları için ilçeye tahsis ettiği aracı Eminönü Meydanı'na koydurmak isteyen partililer iki günden beri Fatih İlçe Kaymakamlığı başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Valilikten bir türlü onay alamadı.



Fatih İlçe Kaymakamlığı'na yaptıkları başvuru yazısıyla dün (1 Mart Çarşamba) Eminönü Meydanı'na aracı getirerek burada çalışma yapan partililer gün boyunca İl Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin alt kademe memurlara verdiği talimatlarla uğraşmak zorunda kaldılar. Bugün tekrar aracı meydana koymak isteyen partililer bu kez aracı konumlandırdıkları yerde İBB'nin gezici internet otobüsü ve bir TOMA’nın olduğunu gördüler. Ayrıca meydan düzenlemesi gerekçesiyle yol kenarlarına konulan inşaat malzemelerini fark eden partililer, ‘bir gecede tüm bunlar buraya nasıl geldi?’ diye sordular.



‘DEVLETİN KURUMLARI ENGEL OLUYOR’
Konuyla ilgili görüştüğümüz CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer şunları söyledi:
“Referandumla geleceğimizi oylayacağız. Bu ciddiyetle yaptığımız çalışmalarımızda ilçemizin önemli noktalarında 'Hayır' kampanyamızı güçlü bir şekilde yürütmek istiyoruz. İstanbul Milletvekilimiz Aykut Erdoğdu burada 'Hayır' kampanyası yürütmemiz amacıyla bir araç gönderdi. Bunun yerleştirilmesi konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle üst makamlardan gelen baskılar bizlere epey sıkıntı yaşatıyor. Belediye'nin Çanakkale Müzesi, internet otobüsü sorun çıkarmazken bizim buraya koyduğumuz kamyonun sıkıntı yarattığı söylenmesi ciddi bir haksızlıktır. 'Hayır' kampanyasının daha güçlü yürütülmesi gerektiği konusunda vatandaşlarımızın bizden çok yoğun talebi olmaktadır.


Ancak devletimizin 'Hayır' kampanyasının önünü açması, devleti temsil eden kurumların bu konuda baskı uygulamaması gerekir. Bizler Kurtuluş Mücadelesi yürütenlerin çocukları, torunları olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdürecek, Anayasa değişikliğine haklı olarak neden 'Hayır' dediğimizi her yerde ve her koşulda vatandaşlarımıza, halkımıza anlatacağız. Onlar da çıksınlar neden 'Evet' dediklerini anlatsınlar. Güçleri yetiyorsa, yürekleri yetiyorsa anlatsınlar. Ama demokratik yollardan anlatsınlar. Biz demokratik her türlü yolla halkımıza bunu anlatmaya devam edeceğiz.”


 FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM
 
Editör: Haber Merkezi