Yaklaşık 17 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçede yürüttüğü yerel siyasette aktif olarak rol alan CHP Fatih İlçe Başkanı ve CHP Fatih Meclis üyesi Mali Müşavir Soner Özimer, ilçe başkanlığı’ndan istifa ederek Fatih Fındıkzade’de bulunan Saray Düğün Salonu’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıda CHP Fatih Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı. Evli ve iki çocuk babası olan Soner Özimer’in aday adaylık açıklamasının yapıldığı salonda partililer ve vatandaşlar salonu hınca hınç doldurdu. Fatih’in her sokağını karış karış gezerek Fatih’li hemşerilerinin her sorununa vakıf olduğunu ve bu sorunların ancak Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla çözülebileceğini belirten Özimer, ‘Fatih’i artık Fatihliler hak ettiği bir şekilde yönetmeye talibim’ dedi.

‘Fatih’i hak etmeyen ellerden geri alacağız’

Tarihi Yarımada’nın özellikle tarihi dokusunun yirmi yıllık AK Parti iktidarında yerle yeksan olduğunu belirten Özimer, ‘İstanbul üç büyük imparatorluğun başkentlik ettiği bir şehir. Fatih ise bu şehrin kalbi. Her yeri buram buram tarih kokan ilçemizde tarihi değerlerimiz 20 yıllık yerel yönetimin sadece rant hırsıyla verdiği kararlar neticesinde yerle bir oldu. Meclis üyesi olarak görev yaptığı sürece Kapalıçarşı başta olmak üzere ilçenin birçok sorunu ile ilgili soru önergelerini meclise verdiklerini belirten Özimer, ‘AK Parti iktidarının oyunlarını ancak yerelde kazanacağımız zaferle bozacağız. Bizler onların ne yapmadıklarını çok iyi biliyoruz. Fatihi hak etmeyen ellerden geri alacağız’ diye konuştu.

Fatih’i açık hava müzesi yapacağız

Fatih için çok önemli projeleri olduğunu açıklayan Özimer, ‘En önemli projemiz Fatih’i bir açık hava müzesi yapmaktır. Bizler ülkemize savaştan kaçarak gelen Suriyeli insanlara , çalışmak için ülkemize gelen farklı milletten vatandaşlara karşı değiliz. Sadece gelenlerin tarihi değerlerimize zarar vermesini istemiyoruz. Başta mülteci sorunu olmak üzere daha yaşanılabilir bir Fatih için kollarımızı sıvadık. Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyecilik anlayışının Fatihlileri nasıl huzura kavuşturacağını biliyoruz.

Adaylığımız kesinleşirse sokak sokak gezerek halkımıza bu projelerimizi anlatacağımız kitapçıklarımız hazırlanıyor. Şimdiden bugün beni yalnız bırakmayan tüm partili arkadaşlarıma ve Fatihli hemşerilerime teşekkür ediyorum’ dedi. CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer’in adaylık açıklamasına CHP İstanbul il yöneticileri, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile yöneticileri, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, STK temsilcileri, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi